Stad aan 't Haringvliet - “Hier staat een trotse wethouder!”, woorden die Tea Both-Verhoeven woensdag 11 september 2019 uitsprak bij de opening van het Innovathuis in Stad aan ’t Haringvliet. “Dit project past prachtig bij de ambities van Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Samen met ondernemers, onderwijs en inwoners werken we aan een groen, innovatief eiland om trots op te zijn. Wij vinden het als gemeente belangrijk dat er op het eiland geëxperimenteerd wordt op het gebied van duurzame energie. Want de energie van de toekomst vraagt om innovatieve oplossingen. Daarom is de gemeente partner van Wonen op Flakkee en ondersteunt zij (ook financieel) het initiatief om het Innovathuis te ontwikkelen van harte!” Lees hieronder verder.

Vervolg

Het Innovathuis is de eerste Nederlandse waterstofwoning. De woning is uitgerust met een brandstofcel, een elektrolyser en een speciale boiler. Dit duurzame en innovatieve huis is ontwikkeld en gebouwd, samen met alle partners uit de bouwketen, om bewoners en de bouwsector te inspireren.

Naast dit initiatief onderzoeken de bewoners van "Stad" samen met marktpartijen of de inzet van waterstof cv-ketels, aangesloten op het bestaande gasleidingnet, een goed alternatief voor aardgas is in de veelal oudere woningen in "Stad".

In Stad aan 't Haringvliet gebeurt dus veel op het gebied van vernieuwing en verduurzaming. Een unieke en bijzondere plek waar ondernemers, overheid en bewoners samenwerken aan bijzondere projecten.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee