Goeree-Overflakkee - Woont u op ons eiland en heeft u een mantelzorger die u trouw terzijde staat? Dan kunt u ook dit jaar weer een 'Mantelzorgcompliment' aanvragen (tot 1 november 2019) bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Onder "mantelzorg" wordt alle extra zorg en hulp verstaan die, min of meer geregeld, uit liefde of sympathie aan iemand gegeven wordt. Het gaat hier om vaardigheden en activiteiten die de ander niet (goed) meer zelf kan doen of nooit zal kunnen doen. Lees hieronder meer.

Voorwaarden

De gemeente waardeert deze vorm van zorg zeer en stelt hier een mooi gebaar tegenover. Wel zijn er wat voorwaarden aan de aanvraag verbonden:

 • de mantelzorger moet geregistreerd staan bij de afdeling Mantelzorg van Stichting ZIJN.
  Als de mantelzorger zich nog niet heeft laten registreren, moet dat gedaan worden vóórdat deze aanvraag wordt ingediend. Dat kan op vier manieren:
  1. via de website www.zijngo.nl/mantelzorg/inschrijfformulier-mantelzorger;
  2. telefonisch via (0187) 48 33 66 (toets 2);
  3. door een e-mail te sturen naar m.vanderwelle@zijngo.nl of
  4. per post: Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27, 3241 AA Middelharnis.
 • de mantelzorger verricht meer dan acht uur per week ongebruikelijke zorg, voor een periode van drie maanden of langer. Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor huisgenoten die gebruikelijke zorg verlenen.
 • er wordt per zorgvragend huishouden maximaal één mantelzorgcompliment per jaar toegekend;
 • een mantelzorger kan voor maximaal één mantelzorgcompliment per jaar in aanmerking komen.
 • de zorgvrager moet een inwoner zijn van de gemeente Goeree-Overflakkee. De mantelzorger mag wel buiten de gemeente wonen.

Aanvragen

Zorgvragers kunnen deze waardering over het jaar 2019 tot en met 1 november 2019 digitaal aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Aanvragen die later worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Klik op de blauwe knop hieronder uw aanvraag in te dienen.

Mantelzorgcompliment aanvragen kan via DEZE LINK.

Uitreiking

De uitreiking van het mantelzorgcompliment zal uiterlijk 9 november 2019 plaatsvinden. Meer informatie hierover wordt vermeld in de toekenningsbrief.

Vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment? Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Meldpunt van de gemeente Goeree-Overflakkee, via telefoonnummer 14 0187 (optie 1). U kunt ook e-mailen naar de gemeente via DEZE LINK.

Bron gemeente G-O.