7 september, Stellendam - Padmos Stellendam heeft de OOM Award 2019 in de regio Zuid-Holland in de wacht gesleept. De scheepsbouwer bleef de andere genomineerden Berg Hortimotive (De Lier) en Wout Hogervorst VOF (Noordwijkerhout) net voor, in de verkiezing van het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De uitreiking was vrijdagmiddag 6 september in het Louwman Museum in Den Haag. Lees hieronder verder en bekijk de video.

Padmos Stellendam

“Padmos is een bedrijf dat opleiden en ontwikkelen van medewerkers belangrijk vindt en hier ook ruimte voor geeft op de werkvloer”, aldus de jury. “Er is binnen het bedrijf een positieve kijk op scholing en een vergaande samenwerking met het beroepsonderwijs in de regio. De directie van het bedrijf faciliteert en stimuleert dit en daarmee is er een zekere borging van de leercultuur. Hiermee verdient Padmos onmiskenbaar de OOM Award 2019.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Award komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Bekijk hieronder de video van awardwinnaar Padmos Stellendam: