Goeree-Overflakkee - Op Goeree-Overflakkee bestaat sinds 1980 een enthousiaste autoclub voor klassieke auto’s, namelijk 'Club Carwei'. Van oorsprong is autoclub Carwei een club van liefhebbers van bijzondere automobielen op het eiland Goeree-Overflakkee. Het logo van de club is inmiddels vervangen door een nieuwe. Eén van de trouwe leden, Wim Mastenbroek, mag voor de gelegenheid in het zonnetje gezet: hij is de ontwerper van het nieuwe logo. Het bestuur en de leden zijn hem dankbaar. Lees hieronder meer, ook over het eerstvolgende evenement 'Cars and Coffee' op 15 september aanstaande in Herkingen.

Club Carwei

Club Carwei is opgericht door een groep van 3 mensen, met een gemeenschappelijke hobby, die besloten vanaf november 1981 tot het organiseren van praatavonden, gezellige uitstapjes en rondritten met deze bijzondere automobielen. Eén van de leden uit de Evenementencommissie: "We zetten regelmatig ook tourritten uit. Dan zoeken we een mooie route naar een automuseum bijvoorbeeld. En jaarlijks gaan we met elkaar een lang weekend weg. We rijden dan vaak gezamenlijk naar een hotel of gezellige camping. Dit organiseren we in binnen- en buitenland. Het is altijd heel gezellig en we zien veel moois met elkaar."

"Inmiddels is onze club uitgegroeid tot ongeveer 70 actieve leden, die regelmatig één van onze activiteiten komen bezoeken of meehelpen deze te organiseren." Eén van die actieve leden heeft dus geholpen met het ontwerp van het nieuwe logo.

Logo

Het nieuwe logo van de klassieke autoclub Carwei mag gezien worden en daarom is het gebruikt als afbeelding op de nieuw-aangeschafte beachflags voor de club. Deze kunnen worden neergezet bij evenementen en speciale clubbijeenkomsten, maar ook bij het maandelijks evenement 'Cars and Coffee'.

Cars and Coffee

Naast de activiteiten waar alleen de leden aan meedoen, zijn er ook "open" evenementen zoals 'Cars and coffee". Sjaak Campfens, ook actief (bestuurs-)lid van de club, zag op ons eiland nog wel meer mooie klassiekers rondrijden. Dat bracht hem op het idee om in Herkingen Cars and Coffee gaan organiseren voor eigenaren van bijzondere, klassieke automobielen. "Maar...", zegt Sjaak: "...ook bijzondere oldtimer motorfietsen zijn natuurlijk hartelijk welkom!"

Het is uit Amerika overgewaaid naar ons land: “Cars and coffee”. Het wil voor autoclub Carwei niets anders zeggen dan wat auto- én motorfiets-enthousiastelingen, die op een bepaald tijdstip op een vaste plek samenkomen. Deelnemer: "Onder het genot van een kopje koffie of thee en wellicht wat lekkers erbij gezellig met elkaar praten over je klassieke of bijzondere auto. Niet achter de computer op een digitaal forum, maar als echte mensen onder elkaar!"

Theetuin De Bongerd

Een mooie locatie was snel gevonden: de prachtige Theetuin “De Bongerd” aan de Molendijk in Herkingen. Behalve de consumpties zijn er geen kosten verbonden. Samenkomsten zijn er iedere derde zondag van de maand tussen 10:00 uur en 13:00 uur. "Hier kunnen gelijkgestemden ontspannen met elkaar genieten van elkaars bezit."

Data

Zet de eerstvolgende data in uw agenda en "voel je vrij eens te komen kijken op 15 september, 20 oktober en 17 november 2019.".

Kijk op op de website van deze enthousiaste en actieve autoclub Carwei!