Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma's voor haar kijkers en luisteraars klaar staan. Heeft u al gezien dat deze week opnames meedraaien van bijvoorbeeld de Trekkertjesdag aan de Oostdijk in Goedereede, of heeft u deel 4 al bekeken van Toneelclub De Klokkedieven uit Stad aan 't Haringvliet? Ook de laatste Diekdag met de oldtimers staat in de uitzending. Lees hieronder meer en geniet van Goeree-Overflakkee!

Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

Streekevenementen – Trekkertjesdag Oostdijk: Zaterdag 4 augustus was de jaarlijkse 'Trekkertjesdag' op het terrein aan de Oostdijkseweg 23 in Goedereede. Van 9.00 tot 18.00 uur zijn er niet alleen oude tractoren, maar ook andere oldtimers te zien. Een leuk uitstapje voor jong en oud.
Streekcultuur – Klokkedieven – Ei van Columbus – deel 4: Toneelclub De Klokkedieven brachten in 2018 de hilarischeoorstelling het “Ei van Columbus” Op ieder potje past een dekseltje is het spreekwoord, Maar wat als het potje en het dekseltje te verlegen zijn om naar elkaar op zoek te gaan…. dan zijn er altijd mensen, vrienden, buren of collega’s die graag een handje helpen. Hoe gaan ze dan te werk. Want verlegen mensen staan nou eenmaal niet te trappelen om dingen uit te proberen of met vreemden kennis te maken. Maar de Klokkedieven zouden de Klokkedieven niet zijn als ze daar geen oplossing voor zouden verzinnen.
Streekevenementen – Diekdagen Middelharnis: In het winkelcentrum van Middelharnis, D’n Diek, worden tijdens de zomermaanden de Diekdagen georganiseerd. Op vrijdag 2 augustus was het de beurt aan de eigenaren van mooie, oude tractoren en klassieke brommers, om hun juweeltjes te showen. De trotse "boeren en boerinnen" reden gezamenlijk met de brommereigenaren een mooi rondje en parkeerden hun voertuigen aan het Beneden Zandpad, waar deze veel bekijks trokken van het toegestroomde publiek. Op vrijdag 9 augustus werden de diekdagen afgesloten met de ouderwetse Oltimerrit onderaan D’n Diek.
Streekhistorie – Stellendam in de jaren 50 – deel 4: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1950 die zijn opgenomen in het dorp Stellendam. In het dorp ligt, nabij de molen Korenlust, de historische vissers haven.
Blik op Goeree-Overflakkee: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. Deze week is er een herhaling te zien van het gesprek met Rias Olivier over de Historische Vereniging De Motte. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volgen: Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo