Goedereede - Tien jaar lang is door de Stichting Promotie Kop van Goeree elke eerste zaterdag van september een geweldig Havenconcert georganiseerd. Vanaf een speciaal drijvend ponton in de Goereese haven, tegen het decor van de sfeervolle panden, bracht Koninklijke Fanfare Apollo, aangevuld met diverse solisten, een gevarieerd muziekprogramma ten gehore. Dit voorjaar hing echter de voortgang van het Havenconcert Goedereede opeens aan een zijden draadje....maar: het eerstvolgende Havenconcert Goedereede staat gepland op zaterdag 7 september 2019 én heeft weer een mooi programma! Lees hieronder meer.

Vervolg

"Veranderde subsidie- en geldstromen zorgden ervoor, dat er in de toekomst geen geld beschikbaar meer zou zijn voor het Havenconcert Goedereede. Piet Westhoeve, Anne Bezuijen en Pauline Hof, die als vrijwilliger alle drie al jaren bij de organisatie van het Havenconcert betrokken waren en ook alle drie rond de Goereese haven wonen, bekeken de mogelijkheden in de nieuw ontstane situatie. Het zou toch zonde zijn als zo’n leuk evenement, dat van het gehele eiland zoveel bezoekers trekt, zou moeten verdwijnen? ‘Buurman’ Rien Slagter deelde die mening en sloot zich al snel bij het comité aan."

Er volgden gesprekken met diverse partijen. Voor de voortgang van het Havenconcert moest allereerst een zelfstandige stichting worden opgericht. “Dat is dus als een speer geregeld. Onlangs is bij notaris Rien Jan Benschop de oprichtingsakte getekend. De Stichting Havenconcert Goedereede, met een vierkoppig bestuur, is nu een feit”, aldus Rien Slagter, kersverse voorzitter van de stichting. “Het Havenconcert is een uniek concept, waar je eigenlijk niet aan moet sleutelen. Tenslotte heeft het al jaren zijn succes bewezen. Tegelijkertijd is de oprichting van de stichting ook een frisse start en dus moment om over de toekomst na te denken en zaken kritisch te bekijken. Wat houden we zo en wat gaan we anders doen? We hebben leuke plannen voor de toekomst. Onze artistiek directeur, Piet Westhoeve, heeft een mooi verlanglijstje met artiesten, die hij graag op het ponton zou zien optreden. Ook naar het organiseren van een jeugdconcert wordt gekeken. Vorig jaar is er eenmalig een Havenconcert junior geweest, vanwege het tienjarig jubileum. Dat smaakte gewoon naar meer. Maar goed, zo ver zijn we voor dit jaar nog niet, maar er wordt aan gewerkt.”

De nieuwe website van de Stichting Havenconcert Goedereede www.havenconcert.nl heeft de mogelijkheid de stichting financieel te ondersteunen. Rien vervolgt: “Om dit schitterende evenement te kunnen organiseren is de stichting volledig afhankelijk van donaties, giften en subsidies. Wie het concert een warm hart toedraagt, nodigen wij daarom uit vriend te worden van het Havenconcert en de stichting met een jaarlijkse bijdrage te ondersteunen. Klein of groot, we zijn blij met elke donatie. Het Havenconcert wordt altijd door veel publiek bezocht, met zijn allen zorgen we er dan voor dat we dat in de toekomst kunnen blijven doen.”

Het eerstvolgende Havenconcert Goedereede staat gepland op zaterdag 7 september 2019 om 19:30 uur. Het concert is voor publiek kosteloos te bezoeken. Er wordt door de organisatie een beperkt aantal klapstoelen neergezet. Wie zeker wil zijn van een zitplaats wordt aangeraden zelf een klap- of tuinstoel mee te nemen.

Foto bestuur: Het bestuur van de Stichting Havenconcert Goedereede v.l.n.r. Piet Westhoeve (artistiek directeur), Pauline Hof (secretaris), Anne Bezuijen (penningmeester) en Rien Slagter (voorzitter).

Programma

Er is voor een mooie line-up gezorgd voor deze elfde editie, die voor het eerst wordt georganiseerd door de Stichting Havenconcert Goedereede. Vanaf 19.00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon van de Goereese toren. De Koninklijke Fanfare Apollo levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze keer. Apollo, onder leiding van hun nieuwe dirigent Anton Weeren, opent het concert met Intrada Festivo. Bij het stuk Oblivion van Piazzolla zal Apollo worden bijgestaan door de Goereese Nicole Groenendijk op sopraan saxofoon. Zij behaalde in mei haar bachelor voor saxofoon aan het Conservatorium in Tilburg. Ook werkt zij als docent bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Het programma wordt vervolgd met Ernst de Corte en Guus Wesdorp. Ernst zingt de mooiste liedjes uit de nalatenschap van zijn vader, Jules Corte. Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre nam al snel een grote plek in zijn carrière in. Veel concertreizen volgden met diverse ensembles en bands over vele grenzen. Ernst wordt begeleid door pianist en componist Guus Westdorp. Hij deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. De Koninklijke Fanfare Apollo speelt deze avond verschillende herkenbare melodieën met medewerking van verschillende solisten, waaronder ook de zangeres Liesbeth Eggink. ‘My girl’, ‘Nine to five’ and Skyfall staan voor haar op het programma op 7 september. Het belooft een mooie avond te worden. Genoeg reden dus, om het elfde Havenconcert Goedereede niet te willen missen. De Stichting Havenconcert Goedereede is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Zonder de steun van diverse sponsors, zou het niet mogelijk zijn dit concert te organiseren. De organisatie is dan ook veel dank verschuldigd, ook naar de hoofdsponsors: Art de la Fleur Groen & Woondecoraties, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Goemaat Glas, Paul van Hessenfonds, Bloembinderij De Korenbloem, Eetcafé ’t Sas, Stadscafé Goeree, Tanis & Akershoek Makelaardij, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Stichting Wagner-de Vlugt Fonds, De Wit Assurantiën en XSARUS E- Development & Consulting. Wie ook vriend wil worden van het havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met IDeal een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.