[video] Stellendam - Scheepsbouwer Padmos uit Stellendam is genomineerd voor de OOM Award Zuid-Holland 2019. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Padmos zijn ook Berg Hortimotive uit De Lier en Wout Hogervorst Vof uit Noordwijkerhout in de race voor de award. De winnaar wordt bekendgemaakt op 6 september 2019. Lees hieronder verder en bekijk de video.

“We zijn supertrots op deze nominatie”, zegt Adriaan Visbeen, hoofd personeelszaken bij Padmos. “Niet alleen onze leermeesters, maar iedereen in dit bedrijf werkt mee aan het opleiden van jonge mensen: opleiden doe je samen. Zonder opleiden zou Padmos, Padmos niet zijn. We hebben een leuk en enthousiast team, met volop nieuwe aanwas van jonge mensen. Dat heeft alles te maken met de aandacht die we hier hebben voor leren. Opleiden is dus altijd een goede investering. Die nominatie is nog een extra boost.”

Criteria nominatie

De nominaties voor de OOM Award komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. Padmos weet dus op vrijdag 6 september of de OOM Award mee naar Stellendam gaat.

Over de OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.

Bekijk hieronder de video van Padmos Stellendam en de nominatie voor de OOM Award: