Ouddorp - Tuin café De Overkant en imkerij De Likkepot zijn op de landelijke open Imkerijdag op 13 juli 2019, informatiepunten over het nut van de bijen. Gelukkig is er steeds meer het besef dat bijen heel belangrijk zijn. Op deze twee informatiepunten in Ouddorp zijn verschillende dingen te doen. Lees hieronder meer.

Vervolg

U kunt bij imkerij de Likkepot van Jarno Akershoek zien hoe honing ontzegeld en geslingerd wordt, en hoe bijenwas gesmolten wordt. Ook kun je bij de Likkepot de film van de bij en wij bekijken, de kinderen kunnen zich in een bijenpak laten fotograferen, kaarsje rollen, honing proeven, in de bijenstal kijken, en zijn er diverse bijendrachtplanten en bijenproducten te koop. Ook kunt u deze dag genieten van heerlijke honing proeverijtjes.

Imkerij de Likkepot van Jarno Akershoek Hazersweg 47 te Ouddorp.

Bij de Overkant ligt het accent vooral op voorlichting en informatie over de bijen. In de mooie tuin staan de bijenkasten, en imker Evy Bhagwandien vertelt graag en met enthousiasme over de bijen en hun nut. Heel inspirerend.

De Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp. Bij het bezoek aan de Overkant kan ook de Hooiberg en de Juunrenne bewonderd worden. Toegang is gratis tussen 10:00 en 16:00 uur.

"Een leerzaam en gezellig uitje voor jong en oud!"

Lees hier: Imkers GO houden open huis tijde

ns jaarlijkse Open Imkerij dag