Ouddorp - Op dinsdag 25 juni 2019 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee een inloopavond over de aanleg van fietsstraten in Ouddorp. "Een fietsstraat is een straat die is ingericht als een fietsroute en waar auto’s te gast zijn." De avond vindt plaats tussen 19:00 en 20:30 uur in Zalen- en Sportcomplex Dorpstienden. Belangstellenden zijn van harte welkom. Lees hieronder meer.

Fietsstraten

Een fietsstraat is een straat die is ingericht als een fietsroute en waar auto’s te gast mogen zijn. Omdat een fietsstraat vooral gebruikt wordt door fietsers, krijgen zij de ruimte in de straat. Voor gemotoriseerd vervoer geldt in een fietsstraat een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De omvorming van gewone straten naar fietsstraten vindt plaats in de Klepperweg, Dijkstelweg, Bokweg en Westerweg.

De aanleg van de fietsstraten is een verdere uitwerking van het verkeercirculatieplan Ouddorp. Veiligheid, een goede geleiding van verkeersstromen, een betere bereikbaarheid van het centrum en het stimuleren van het fietsgebruik zijn hierbij belangrijk. Niet alleen voor recreanten, maar ook voor de eigen bewoners.

Inloopavond

De inloopavond over de aanleg van de fietsstraten vindt plaats in Zalen- en Sportcomplex Dorpstienden, Dorpstienden 4 in Ouddorp. Tijdens de avond kunnen aanwezigen kennisnemen van de uitgewerkte tekeningen en hierop reageren. Daarnaast worden zij geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden en is er gelegenheid om vragen te stellen. Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 19:00 en 20:30 uur op elk gewenst moment binnen te lopen.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee.