[Update: er is op 21 juni een video toegevoegd en er zijn op 18 juni meer foto's toegevoegd, zie beschrijving onderaan.] 17 juni 2019, Middelharnis - Veel mensen kwamen afgelopen zaterdag af op de "gezelligste file van ons eiland": de Truckrun op Goeree-Overflakkee. Het vertrek was als van ouds om 10:00 uur, vanaf het terrein bij Hernesseroord. Er waren tijdens de tocht over het hele eiland voldoende “zwaaimomenten” en rijders, bijrijders en publiek genoten dan ook met volle teugen. Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Wilko van Dam (en zijn dochter Patricia Huizer- van Dam), die deze dag meereed.

Truckrun Goeree-Overflakkee

Op de derde zaterdag van juni gaan de vrachtwagenchauffeurs van het eiland Goeree-Overflakkee altijd uit rijden met de bewoners van Hernesseroord uit Middelharnis en... dat is echt altijd genieten voor deze bewoners! Als "prinsen en prinsessen" zitten ze te zwaaien en toeteren in de trucks naar alle belangstellenden langs de wegen.

Programma, algemeen

Organisatie: "‘s Ochtends om een uur of half negen verzamelen de trucks zich al op het terrein van Hernesseroord en de wegen er rondom heen. Voor het oog een grote chaos, maar door de politie en vele medewerkers van de Chauffeursvereniging Flakkee is alles op orde en wordt dit zoveel mogelijk in goede banen geleid.
Om tien uur zet de lange stoet zich in beweging en gaat het vanaf het Hernesseroord terrein via Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland, Stellendam, Goedereede, Ouddorp, opnieuw Goederede en Goederede-Havenhoofd naar Stellendam.
Rond de klok van enen zullen de bewoners en chauffeurs daar de picknick verorberen.
Omstreeks kwart over twee vertrekken de trucks daar richting Middelharnis via Stellendam, Melissant, Dirksland, Herkingen en Nieuwe Tonge.
De bewoners van Stellendam hadden dit jaar dubbel feest, want zodra de voertuigen van de Truckrun Stellendam uitgaan, reden de tractoren van ‘Rondje Karren’ Stellendam in! Rond 16:00 uur zijn de trucks meestal weer op het Hernesseroord terrein.."

Foto's (Corine van Heemst)

Foto 1 Hans Maliepaard reikt bedankje uit aan Wim Vroegindeweij.

Foto 2 Hans Maliepaard bedankt de organisatie en de chauffeurs.

Foto 3 Ben de Neef bedankt Ad Hameete voor 31 jaar trouwe dienst.

Foto 4 Achter het stuur zit de wereldkampioen Jaap van Splunter.

Foto 5 Henk Bienefelt bedankt namens de chauffeursvereniging Ad Hameete.