Sommelsdijk, Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee timmert de laatste tijd behoorlijk aan de weg. Dit is terug te zien in het toenemend aantal bezoekers. Met de verkoop van onderzettertjes in het lokale dialect en de dorpsvlaggen van geheel Goeree-Overflakkee probeert het museum de lokale identiteit te versterken. Ditmaal presenteert het Streekmuseum van Goeree-Overflakkee de stadsvlag van Goedereede. Lees hieronder meer.

Vervolg

"Dit in navolging van de vlaggen van Ouddorp, Stellendam, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk, Middelharnis, Nieuwe-Tonge en Den Bommel. De vlag van Goedereede is naar het door de Hoge Raad van Adel vastgestelde wapen uit 1817. Goedereede was toen nog een zelfstandige gemeente. Na de samenvoeging met Ouddorp en Stelledam in 1966 werd het wapen aangepast en kreeg het water in het wapen de kleur blauw. Bewust is bij het maken van de vlag gekozen terug te keren naar het oorspronkelijke wapen van de stad Goedereede.

De vlag is tot stand gekomen in samenwerking met de organisatie van de Portdagen. Bewoners van Goedereede wordt gevraagd de vlag tijdens de Portdagen op 14 en 15 juni uit te hangen ter verhoging van de feestvreugde.

Een vlag kost slechts 25 euro. De vlag is te koop in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14:00-17:00 uur.

Met de aankoop van de vlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen.