Goeree-Overflakkee - Uw en jouw lokale omroep op Goeree-Overflakkee zet wekelijks nieuwe, actuele items in de uitzending, die ons eiland aangaan. Activiteiten die op film gezet zijn of evenementen die georganiseerd werden en waar de vrijwilligers aanwezig konden zijn. Lees hieronder de juiste frequenties voor radio en TV en bekijk welke items aan bod komen deze week.

Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

  • Sport Lokaal TV – GO Triatlon Brouwersdam: Op zaterdag 25 mei was er veel triatlon spektakel te zien op Goeree- Overflakkee. De Brouwersdam is een unieke locatie, met aan de ene kant de rollende golven van de Noordzee en aan de andere het kabbelende geluid van het Grevelingenmeer. Een prachtig decor voor de GO triatlon. RTV SLOGO Sport Lokaal was er bij en maakte een korte reportage.
  • ’t Eiland Actueel – Rotary Rally : De 2e editie van de Rotary GO Rally (zaterdag 11 mei 2019) is gereden en er is weer geschiedenis geschreven Een fantastische dag, waarbij het zonnetje de gehele dag aanwezig was en de deelnemers in grote getale ’s ochtends om 09.30 uur zich verzamelden bij Tieleman keukens voor de kennismaking, briefing en de 1e proef. Er waren 70 equipes ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 68 zijn gestart. RTV Slogo maakte in samenwerking met Bjorn Producties een reportage.
  • ’t Eiland Actueel – Uitreiking Yad Vashem onderscheiding: Op 18 juni 2018 zijn Gerrit Jan ten Voorde en Martha Catharina ten Voorde-Hietbrink erkend als Rechtvaardigen onder de Volkeren. De Yad Vashem-onderscheiding die daarbij hoor is onlangs postuum uitgereikt aan hun zoon Gerard Willem ten Voorde. Dat gebeurde tijdens een ceremonie in de dorpskerk te Dirksland, niet ver van Ten Voorde’s woonplaats Sommelsdijk. Jan van Gurp was namens RTV SLOGO aanwezig en maakte een verslag.
  • Streekevenementen – Flakkeese Dagen – deel 5 – 5th Suspect: De Flakkeese Dagen zijn al járen het grootste festival op Goeree-Overflakkee met muziek van eigen bodem, lekker eten en boordenvol gezelligheid. Ook dit jaar worden de Flakkeese Dagen gewoon weer georganiseerd en met 30 jaar het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op het eiland. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2500 bezoekers. Deze week ziet u deel 6 van onze registratie en kijken en luisteren we naar het optreden van 5th Suspect.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 63: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. Deze week is Willem Jan Kom te gast in de huiskamer en hij komt alles vertellen over de 30e editie van de Wandeltocht, De Omloop. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo