Goeree-Overflakkee - Muziekgebouw Go presenteert in samenwerking met de scholen van de stichtingen SOPOGO en Kindwijs en een aantal onafhankelijke basisscholen, feestelijke Eindpresentaties Muziekcarrousel 'De wijde wereld in'. Sinds drie jaar draait de 'Muziekcarrousel' rond op de basisscholen van Goeree Overflakkee. Dit succesvolle muziekprogramma werd speciaal ontworpen voor de groepen 3-4-5 van het basisonderwijs op het eiland en wordt aangeboden door muziekdocenten die verbonden zijn aan het Muziekgebouw GO.

Vervolg

Gedurende het jaar leren de kinderen verschillende liedjes, maken ze kennis met een keur aan instrumenten en ontwikkelen ze de basisbeginselen van het musiceren.

Dit jaar wordt, voor het eerst, de Muziekcarrousel afgesloten met een reeks feestelijke eindpresentaties.
Het thema van de muzieklessen was dit jaar ‘De wijde wereld in’. De kinderen maakten tijdens de lessen een muzikale reis rond de wereld, waarbij ze uit elk werelddeel aansprekende liedjes hebben geleerd. Dit alles komt nu samen in een sprankelende, unieke voorstelling die, op drie verschillende locaties, bij elkaar zes keer wordt uitgevoerd. Deze planning maakt het mogelijk dat alle scholen kunnen deelnemen aan een presentatie op een locatie in de buurt.
Het aansprekende verhaal, over twee kinderen die de wijde wereld intrekken en daarbij allerlei muzikale avonturen beleven, werd geschreven door Ghislaine Voorrecht.
De docenten uit de Muziekcarrousel vormen het combo. Zij zullen de voorstelling instrumentaal en vocaal begeleiden. Hierbij wordt steeds een ander instrument in het zonnetje gezet. De kinderen zingen de liedjes die ze tijdens de muzieklessen geleerd hebben. Deze liedjes zitten verweven in de voorstelling. Het verhaal wordt verteld door Nelleke de Wit en Simon Aantjes.

De presentaties zijn gratis toegankelijk voor geïnteresseerd publiek en vinden plaats op:

Maandag 3 juni: Dorpstienden, Ouddorp 10:30-11:30
13:30-14:30

Dinsdag 4 juni: Grutterswei, Oude Tonge 10:30-11:30
13:30-14:30

Donderdag 6 juni: Melishof, Melissant 10:30-11:30
13:30-14:30