Goedereede-Havenhoofd - Woensdagavond 22 mei 2019 speelde Koninklijke Fanfare Apollo een vrolijke inleiding voor het feestelijke gebeuren, op het plateau aan de Zuidhavendijk. Namens de buurtvereniging ’t Hôôd nam voorzitter mevrouw Inge Hameeteman het woord. Wethouder Tea Both verrichte de onthulling van het "object" voor de bewoners, bedacht door Quintus Blok. Lees hieronder meer en bekijk de foto's (Maria Evers).

Het was even zoeken naar de Peekaai, maar gelukkig liep de Fanfare al voorop. Havenhoofd Goedereede, een prachtige plek op het eiland. Een plek die door ondersteuning van gemeente en de provinciale erfgoedtafel is opgeknapt, in oude luister hersteld. Een haven waar het eens een drukte van belang was en vele schepen lagen er aan. Zowel voor vervoer van landbouwproducten als voor de visserij. De meerpalen en steigertjes in het prachtige historische haventje staan er na de opknapbeurt weer mooi bij.

Maar er was ook ruimte voor een speciaal object voor de bewoners en recreanten. Op een oproep om met een idee te komen, ontwierp bewoner Quintus Blok een bijzonder rustelement. Niet zomaar een bankje, maar één waar over na is gedacht. Het verbeeld de drie-eenheid van de visserman. Zowel grootvader, vader en kleinzoon werkten mee in vroeger tijden. Die drie-eenheid komt ook terug in de materialen die zijn gebruikt, van zand, hout en steen.

Aanwinst

Na het tromgeroffel door Gert Zweerus, het muzikale orakel van het eiland, onthult Tea Both het bijzondere bankje, waar je kunt mijmeren over vroeger tijden en genieten van de schoonheid en rust van het gebied. Na de onthulling wordt iedereen uitgenodigd om met elkaar nog even een kopje koffie te drinken op dit mooie resultaat.

Foto's en tekst Maria Evers