Sommelsdijk - "Wie denkt dat in het dorpswapen van Melissant een geit zit, heeft het mis. De bijnaam voor de bewoners van Melissant zijn geiten en komt omdat de meeste inwoners er voor het voordeel een geit er op na hielden, de ‘koe der armen’." Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft dit jaar al diverse dorpsvlaggen uitgegeven. Nu zijn daaraan de Ouddorpse, de Dirkslandse en de Melissantse vlag toegevoegd. Lees hieronder meer.

Het wapen uit Ouddorp bestaat uit maar liefst vier kleinere wapens, waaronder een groene papegaai. Dirksland heeft drie gouden ganzenpoten uit de periode van de bedijking en bij Melissant zou je een geit verwachten. Maar in plaats van een lief kauwende geit, staat er een brullende leeuw bovenin het wapen.
De wapens zijn allen vastgesteld door de Hoge Raad van Adel begin 19e eeuw en zijn door het Streekmuseum omgevormd tot een vlag.

Een dorpsvlag is al te koop vanaf 25 euro en verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14:00-17:00 uur.
Met de aankoop van een dorpsvlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen.

Afbeeldingen @Streekmuseum G-O.