Regio - Politiemensen van team Milieu hebben zaterdagavond 18 mei 2019 samen met boa’s van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland gepost op visstropers. Niet zonder resultaat, want ze hielden die avond kort na 22.30 uur op de Philipsdam, richting Bruinisse, een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aan op verdenking van overtreding van de Visserijwet. Lees hieronder verder.

De man wordt ervan verdacht met een aantal fuiken geprobeerd te hebben paling te vangen. In vier fuiken bleken in totaal 8 palingen, met een totaal gewicht van 5,6 kilo, gevangen te zitten. De palingen zijn vrijgelaten, de fuiken in beslag genomen. De verdachte heeft er afstand van gedaan, de fuiken worden binnenkort vernietigd. De verdachte heeft een verklaring afgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
p het bureau bleek dat de man met een auto naar de fuiken was gereden, terwijl hij helemaal geen auto mocht rijden, zijn rijbewijs was namelijk ongeldig verklaard. Bovendien had hij teveel gedronken Ook voor deze feiten is proces-verbaal opgemaakt.