Oude-Tonge - Zaterdagmiddag 1 juni 2019 is er van alles te beleven en te doen op het terrein van de boerderij aan de Oudelandsedijk 2 te Oude-Tonge. IVN, afdeling Goeree-Overflakkee organiseert dan de Natuurbelevingsdag met demonstraties en workshops; van zaadbommen maken, tot braakballen pluizen en een heuse proeverij met lekkers uit de natuur.

Die middag zijn er ook diverse natuurbelevingsexcursies, zoals speuren naar het waterleven in de sloot, een wildplukwandeling, op zoek naar de Zeearend en een plantentocht. Kortom voor elk wat wils en zeker voor kinderen is er van alles te beleven en te doen. De markt is gratis, voor de excursies wordt een bijdrage van € 2,- gevraagd. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

Opening is om 13.00 uur en om 13.15 uur begint de eerste excursie. De middag eindigt om 16.00 uur. Parkeergelegenheid in de buurt is beperkt, dus kom lekker op de fiets of parkeer op de Kaai.

IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, is een landelijke organisatie met 170 afdelingen, waaronder IVN Goeree-Overflakkee. Wij organiseren onder meer natuurexcursies, kindernatuuractiviteiten en hebben iedere maand een ledenactiviteit.

Meer informatie is te vinden onder deze link of neem contact op via voorzitter@ivn-goeree-overflakkee.nl