Goeree-Overflakkee - Aanstaande woensdag 15 mei 2019 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een vaccinatiemiddag in Sporthal De Staver in Middelharnis. "We vaccineren van 09:30 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 16:30 uur. Voor de MenACWY-vaccinatie ontvingen 1.252 jongeren per post een uitnodigingsbrief van het RIVM." Lees hieronder meer.

Vervolg

Alle jongeren geboren in 2003 en 2005 ontvangen deze dag de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte (typen A, C, W en Y). Jongeren die eerder een uitnodiging hebben ontvangen maar hun prik nog niet hebben gehaald, kunnen deze alsnog halen.
De meningokokkenziekte is overdraagbaar van mens op mens en kan leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging en zelfs overlijden. Veelal komt dit voor bij gezonde jongeren. Het aantal ziektegevallen neemt de afgelopen jaren hard toe, voornamelijk door toedoen van het type W. Ook al is momenteel de kans om ziek te worden door de meningokokken W nog heel gering, is het vaccineren van deze groep jongeren belangrijk om verdere toename in de nabije toekomst te voorkomen.

Vragen over vaccinaties?
Kijk dan op eenprikzogepiept.nl voor meer informatie over vaccineren, het Rijksvaccinatieprogramma en de 12 infectieziekten waartegen wordt gevaccineerd. Ook vindt u er een overzicht van alle vaccinatiedagen. Stelt u liever uw vraag aan een van onze professionals? Dan kan dat op de manier die u prettig vindt; telefonisch, via WhatsApp, chat, sociale media of een consult.
Voor jongeren is er: deelditnietmetjevrienden.nl waar het RIVM uitlegt wat de meningokokkenziekte is en hoe de prik werkt.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Het Centrum voor Jeugd en Gezin maakt gezond en veilig opgroeien mogelijk in Goeree-Overflakkee. Het uitvoeren van de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma is een basistaak van het CJG. Jongeren kunnen op de verschillende vaccinatiedagen makkelijk en snel hun vaccinatie halen. Voor deze vaccinaties worden zij persoonlijk uitgenodigd. Er is altijd een priklocatie in de buurt en de vaccinaties zijn gratis.