Sommelsdijk – Na de landelijke media aandacht voor de zilveren muntenschat heeft het bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee besloten de openingstijden in de vakantieperiode te verruimen. "Ga in de vakantie op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Goeree-Overflakkee en kom naar het oudste en hipste museum van het eiland. Kom kijken naar de recent gevonden zilveren muntenschat! Het is de grootst gevonden middeleeuwse muntenschat van Nederland!"Lees hieronder meer.

2x landelijk nieuws

"Vorig jaar was het Streekmuseum Goeree-Overflakkee eveneens landelijk in het nieuws door de Virtual Reality beleving over de watersnood van 1953. Deze beleving is een vast onderdeel van het museum en werd zelfs bekroond met een Gouden Kalf nominatie op het Nederlandse Filmfestival in Utrecht.

Maak in het museum ook kennis met het leven op Goeree-Overflakkee rond 1900. Wat deden de mensen? Hoe woonden zij? Welke kleding droegen zij? Waan je even honderd jaar terug in de tijd in de Flakkeese woonkamer en oefen het bekende leesplankje in de historische schoolklas. Geniet van de typische sieraden en streekdracht op de afdeling Streekdracht en struin door de 19 verschillende afdelingen van het museum.

Bezoek in het streekmuseum ook de museumwinkel met snoep, boeken, onderzettertjes, sleutelhangers en diverse dorpsvlaggen."

Openingstijden

Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk is dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag. In de vakantieperiode doordeweeks vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur. Woensdagochtend tijdens de weekmarkt is het museum al geopend vanaf 10:00 uur.
Op zaterdagen is het museum, zoals altijd, geopend vanaf 14:00 uur.

Al andere plannen? Het museum is de rest van het jaar geopend tot en met 1 november. Zie voor de normale openingstijden www.streekmuseum.nl