Stellendam – Vanaf dinsdag 16 april 2019 is de tentoonstelling 'Duurzame Visserij' te bezoeken bij zeehondenopvang A Seal Stellendam. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met United Fish Auctions (Visafslag Stellendam), Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland, Good Fish Foundation en A Seal Stellendam. De organisaties hebben de handen ineen geslagen om een tentoonstelling samen te stellen met als doel bezoekers te informeren over duurzame visserij. Lees hieronder meer; Welkom!

Tentoostelling opvolger expositie

A Seal Stellendam vertoont sinds 2018 wisselende educatieve exposities over natuur, milieu en duurzaamheid. De tentoonstelling ‘Duurzame Visserij’ is de opvolger van de succesvolle expositie ‘Plastic Soup’, die binnenkort op een andere locatie in Zuid-Holland te bezoeken zal zijn. Er is een speurtocht voor het gehele gezin en in het visspel ‘Welke vis staat op het menu?’ leer je wat er in bijvoorbeeld je portie kibbeling zit, waar het vandaan komt en of dit een duurzame keuze is.

“We zijn heel blij de komende maanden onze bezoekers te kunnen informeren over innovaties in de visserij en over verantwoord vis eten”, zegt Marlies de Kraauw verantwoordelijk voor de exposities bij A Seal. “Het is een leuke en leerzame tentoonstelling geworden voor alle leeftijden, maar we zijn vooral trots dat deze tot stand is gekomen door de samenwerking tussen deze vier organisaties. Het Visserij-innovatiecentrum heeft een bijzonder onderzoekscentrum waar wetenschap en visserij samenwerken aan de ontwikkeling en verbetering van innovatieve vistechnieken. Dit in Europa unieke testcentrum is net als A Seal gevestigd in het vissersdorp Stellendam. Door samen met UFA en de Good Fish Foundation de krachten te bundelen, werken we op een leerzame en interactieve manier samen aan het verbreden van kennis over vis en visserij.

A Seal

A Seal Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonde zeehonden op van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waarna ze na herstel weer worden uitgezet in de natuur.

Voor meer informatie: www.aseal.nl