Middelharnis - Zaterdag 27 april 2019 is het Koningsdag, traditiegetrouw organiseert AV Flakkee de Rabobank Omloop van Menheerse, dit jaar alweer toe aan de 44e editie. Na jaren van stijgende deelname is de organisatie voornemens om er opnieuw een schitterend evenement van te maken voor jong en oud! Lees hieronder meer.

44e Rabobank Omloop van Menheerse

De start en finish van de sfeervolle prestatieloop zijn gelegen nabij het Diekhuusplein. Om 10.30u zal het startschot gelost worden voor de 6,8km om de dorpskernen van Middelharnis en Sommelsdijk. In het Diekhuus is er tussen 08:45-10:00 uur gelegenheid tot na-inschrijven. Voorinschrijven kan t/m 22 april via www.avflakkee.nl, voor €6,00 ligt uw startnummer dan klaar, na-inschrijven kost €8,-. Betalen dient bij afhalen van het startnummer te gebeuren. Voor iedere deelnemer is er een attentie, in de Technische School is er gelegenheid tot omkleden.

Voor de snelste deelnemers in de categorieën jeugd, senioren en masters zijn prijzen ter beschikking. Het parcoursrecord staat op naam van Maikel Peeman, hij liep in 2017 naar een razendsnelle 20.32min. Bij de dames staat het record op naam van Laurey van den Berge, zij liep in 2014 naar 24.04min. Zal er opnieuw een Flakkeese winnaar uit de bus rollen of wordt het toch een sterke loper van buitenaf?

Ook dit jaar is er weer een kidsrun, deze zal starten om 09:45 uur. Kinderen van 6 t/m 8 jaar lopen 1 ronde van 600m over het Beneden Zandpad en de kinderen van 9 t/m 12 jaar lopen 2 rondes (1200m). Na afloop is de prijsuitreiking op het Diekhuusplein, deelname aan deze kidsrun is helemaal gratis!

De Start-Runners zullen deze dag de kroon op het werk zetten, zij hebben twaalf weken getraind onder begeleiding van de trainers van AV Flakkee en zijn volledig klaar om de Omloop tot een goed einde te brengen. Afsluitend zal om 11:30 uur de prijsuitreiking plaatsvinden op het Diekhuusplein.