11 maart 2019, Goeree-Overflakkee - Er staat weer nieuwe TV uitzendingen voor u klaar bij RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee). RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder.

Nieuwe programma's

’t Eiland Actueel – doorstroming Hellegatsplein: Medio december werd door Provincie Zuid-Holland aan weggebruikers gevraagd mee te denken over een betere doorstroming op het Hellegatsplein. Op die oproep werd massaal gereageerd. Via www.n59vandetoekomst.nl kwamen er ruim 200 reacties binnen en daarnaast waren er veel reacties via sociale media. Over de problematiek op het Hellegatsplein heeft de provincie in samenwerking met de gemeente goeree overflakkee een kort filmpje gemaakt, waarin ook enkele meedenkers aan het woord komen.
’t Eiland Actueel – Ouddorpse hulp bij strandongeluk: Het was een heftige donderdagmiddag en -avond voor de vrijwilligers van de Ouddorpse KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Ze werden opgeroepen om vier wandelaars op het strand van Renesse te helpen die in de problemen waren geraakt. Een 45-jarige vrouw uit België verdronk door het opkomende water. “De omstandigheden waren erg lastig”, vertelt John Brökling namens zijn collega’s. “Stormachtig weer, veel wind en slecht zicht door het opwaaiende zand.”
Stroom – Seizoen 2 – deel 10 – Terugblik: De toekomst van het Haringvliet ziet er mooi uit als de natuur zich gaat ontwikkelen. Maar ook op de korte termijn zijn er bijzondere projecten waar natuurliefhebbers volop van kunnen gaan genieten. In deze laatste aflevering van de serie Stroom blikken we terug op de afgelopen negen afleveringen.
Streekdocumentaire – Verdrinkend Land – deel 5: Op woensdag 23 januari 2019 j.l., bijna 75 jaar nadat de inundatie in gang werd gezet, onthulden wethouder dhr. D. Markwat en dhr. P. de Man het kunstwerk/monument ‘de nooddijk’ in Dirksland. Op deze middag werd in de Victoriahal in Dirksland door het projectteam (Dennis Notenboom, Alex van Kampen en Jaap Reedijk) dat ruim twee jaar aan ‘Verdrinkend Land’ heeft gewerkt, ook de zeven andere onderdelen van het project gepresenteerd. In de maand Maart zal RTV SLOGO, i.s.m. Stichting wo2go, in een streek documentaire ruim aandacht besteden aan dit project.
Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 55: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
Streekhistorie – Dorpen op GO – Middelharnis/Sommelsdijk rond 1964 - deel 3: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1964 die zijn opgenomen in het tweelingdorp Middelharnis/Sommelsdijk.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. Deze week is er in de huiskamer een gesprek met Kristi Okker over de Bibliotheek Middelharnis . Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo