Middelharnis - Na de succesvolle eerste editie van de Rotary GO Rally, kunnen de liefhebbers dit jaar rally nummer twee tegemoet zien. De tweede Rotary GO Rally is op zaterdag 11 mei 2019. De deelnemers kruipen weer achter het stuur voor een goed doel. Deze keer is dat een Belevenistafel voor woonvoorziening De Stove van Sjaloom Zorg. De eilandelijke Rotary heeft Theo van Erkel wederom gevraagd een route over Goeree-Overflakkee uit te zetten. Het is de bedoeling dat de rijders alle hoeken van het eiland te zien krijgen. Lees hieronder meer.

START

De start, met een proef, is wederom bij Tieleman Keukens. Burgemeester Ada Grootenboer zal, net zoals vorig jaar, het startschot lossen. Het dagje rijden, volgens de route die is aangeven met het zogenoemde bolletje-pijltje-systeem, wordt onderbroken door een lunch en beëindigd met een barbecue. Onderweg is er nog een proef. Wie de proeven en opdrachten onderweg het beste uitvoert, mag zich aan het eind van de dag winnaar noemen.

Deelnemers

Deelnemers kunnen zich voor twee klassen inschrijven: vintage automobielen en 'gewone' woon-werkauto's. "Het gaat niet om zo veel mogelijk gas geven en winnen", vertellen Simone Jordaan en Bram Roos van de organiserende Rotary Goeree-Overflakkee. "Maar om een gezellige dag met hopelijk mooi weer." Een gezellige dag voor de deelnemers én de toeschouwers die weer heel wat moois voorgeschoteld krijgen, zo is de verwachting.
Op onze website www.rotarygorally.nl is onder andere een video te zien van onze 1e editie van vorige jaar. Er is dit jaar ruimte voor 65 equipes. U kunt zich inschrijven via de website

Het Goede Doel: een Belevenistafel

Een gezellige dag met mooi weer, dat is natuurlijk niet het enige. De rally is ook mooie promotie voor Goeree-Overflakkee – eilandmarketing dus – en bovendien verbindt de Rotary een goed doel aan het rijevenement. Dit jaar is dat een Belevenistafel voor de bewoners van De Stove in Middelharnis. In De Stove wonen mensen met een verstandelijke, psychiatrische en/of lichamelijke beperking. De Belevenistafel is bedoeld om de belevenisgerichte zorg vorm te geven. Dat is zorg die bewoners actief houdt en inspeelt op zijn of haar persoonlijkheid en behoeften, wat de kwaliteit van leven verbetert. De Belevenistafel, die de gelegenheid biedt om samen activiteiten te ondernemen, is ontwikkeld door ONWIJS in Oude-Tonge. Zie foto 'Belevenistafel' hieronder.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Stel dan uw vraag via dit emailadres: rotarygorally@gmail.com

Bezoek ons ook op Facebook: rotary go rally