Goeree-Overflakkee - Tegelijk met de verkiezingen van de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor het algemeen bestuur van het Waterschap Hollandse Delta. De AWP verdient dan uw stem. De AWP is een landelijke groepering en is de enige partij bij de waterschappen die geen binding heeft met politiek Den Haag. "Onze slogan is dan ook: wel deskundig en niet politiek." Lees hieronder meer.

Inwoner voorop

Bij de AWP staat de inwoner voorop. "Natuurlijk vinden we natuur en landbouw belangrijk maar wij vinden dat binnen ons gebied de inwoners in steden en dorpen op een aantal fronten niet altijd even goed gehoord worden. AWP streeft er naar om de komende periode de stem van onze inwoners meer te laten horen. De afgelopen zomer met ernstige droogte, de extreme hoosbuien, de klimaatverandering en de stijgende zeespiegel vraagt een andere aanpak van de waterschappen.

Twee van Flakkee

Op de kandidatenlijst van de AWP staan de "Twee van Flakkee", Diederik Duijser en Fred Prins. Diederik Duijser is geen onbekende op het eiland. Als beleidsadviseur Water bij de gemeente Goeree-Overflakkee kent hij alle aspecten van het water die op ons eiland spelen. Hij wil zich binnen het waterschap sterk maken om die belangen te behartigen. “Wat mij aanspreekt aan de AWP, is dat het uitgangspunt water is en niet een politieke motivatie. Daardoor is er geen vertroebeling met standpunten op gemeentelijk, provinciaal of landelijk niveau.” Fred Prins is een specialist op het gebied van klimaatadaptatie en decentraal watermanagement en maakt zich sterk om ons eiland klimaat-robuust te maken en droog te houden. Dit heeft hij, namens de AWP, de afgelopen 4 jaar gedaan binnen het Waterschap in de commissie ‘Water, wegen en vergunning’. “De AWP vertegenwoordigt voor mij een belang waar eigenlijk iedereen zich hard voor zou moeten maken. We leven onder de zeespiegel en goed watermanagement is dus voor ons allemaal essentieel!”

Bron AWP ‘Niet politiek, wel deskundig’, lijst 9