11 februari 2019, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (RTV Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de juist frequenties.

De nieuwe items van deze week zijn:

* t’Eiland Actueel – Opening Eiland Bliek & Startsein Renovatie Fort: Midden in het Haringvliet heeft het Wereld Natuur Fonds - WWF een eiland gebouwd speciaal voor vogels om te kunnen broeden en voor vissen om in de ondieptes te kunnen rusten en paaien. Dinsdag 5 februari is het eiland officieel geopend. Regioverslaggeefster Sanne Waldekker (RTV rijnmond) ging een kijkje nemen. De restauratie van het Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat kan nu echt beginnen. De gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland gaven hiervoor donderdagmiddag 7 februari het startsein. Het fort uit 1811 moet nu echt een toeristische trekpleister worden. Regioverslaggever Sanne Waldekker (rtv rijnmond) was bij het startsein aanwezig.

* Stroom – Seizoen 2 – deel 6 - Vogels: Het Haringvliet is een paradijs voor vogels, om te broeden en om te eten en te rusten op hun trekroute. In natuurgebied Scheelhoek bij Stellendam kijkt Jamaine bij de bouw van een vogelobservatorium in de vorm van een reuze-ei. Bij de Ventjagersplaten gaan we op zoek naar de lepelaar. En dat er onderzoek wordt gedaan naar al die vogels zien we tijdens een demonstratie vogelringen.

* Streekevenementen – Snertwandeling Melissant: Op zaterdag 9 februari was er weer de enige, echte Melissantse snertwandeling. Ook dit jaar kon met weer kiezen uit 3 afstanden, de 10km, 20km en 30 km. De start en de finish was in verenigingsgebouw de Melishof en na afloop was er voor iedere deelnemer een kop heerlijke erwtensoep. Het team van RTV SLOGO was erbij.

* Streekdocumentaire – Verdrinkend Land – deel 2: Op woensdag 23 januari 2019 j.l., bijna 75 jaar nadat de inundatie in gang werd gezet, onthulden wethouder dhr. D. Markwat en dhr. P. de Man het kunstwerk/monument ‘de nooddijk’ in Dirksland. Op deze middag werd in de Victoriahal in Dirksland door het projectteam (Dennis Notenboom, Alex van Kampen en Jaap Reedijk) dat ruim twee jaar aan ‘Verdrinkend Land’ heeft gewerkt, ook de zeven andere onderdelen van het project gepresenteerd. In de maand Februari zal RTV SLOGO, i.s.m. Stichting wo2go, in een streek documentaire ruim aandacht besteden aan dit project.

§* Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 52: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

* Streekhistorie – Dorpen op GO – Stellendam 1960 deel 2 : In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1960 die zijn opgenomen in het dorp Stellendam. In het dorp ligt, nabij de molen Korenlust, de historische vissers haven.

* ’t Eiland Actueel – Schuldhulpmaatje: Op maandag 04-feb-2019 in het gemeentehuis ging officieel de Stichting Schuldhulpmaatje van start. De voorzitter J.C.Wielhouwers overhandigden het officiele start document aan wethouder B.J.Bruggeman, waarmee de stichting een feit is . Daarna gaf de voorzitter toelichting over de werkwijze van de stichting. RTV SLOGO was erbij en maakte hier een reportage van.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is een herhaling te zien van het gesprek met Freek de Vreede over huiswerkbegeleiding. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo