Regio - Ook op Goeree-Overflakkee wordt meegedaan aan de landelijke actie om wapens in te leveren bij de politie: "Nu is het moment om samen op te staan tegen wapengeweld. Nu is het moment om ons uit te spreken. Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld." Omdat het niet wenselijk is dat mensen met een vuurwapen over straat moeten, komt politie deze (in burger) bij je ophalen. Je kunt dan bellen voor een afspraak. Bekijk de video hieronder én lever alle wapens in, ook op Goeree-Overflakkee. Inleveren kan tot en met 3 februari 2019.

"Teveel kwamen door een misdrijf om het leven. Achter alle incidenten schuilt een verhaal, zitten mensen die een geliefde moeten missen. Nog meer wapengeweld is niet het antwoord. Wapengebruik leidt alleen maar tot verliezers en dat moet stoppen."

De spelregels

Stootwapens, slagwapens, steekwapens, vuurwapens. Van 21 januari tot met 3 februari kunnen alle soorten wapens worden ingeleverd bij de politie Rotterdam zonder vervolging voor illegaal wapenbezit. Hoe werkt dat?

Anoniem
Voor het bezitten van een wapen staat een strafmaximum van 4 jaar. Welke straf daadwerkelijk door een rechter wordt opgelegd, hangt af van allerlei factoren. In de actieperiode wordt voor de wapens die ingeleverd worden echter geen straf opgelegd voor wapenbezit. Sterker nog, het inleveren van de wapens (muv vuurwapens) kan zelfs anoniem. Op een aantal geselecteerde bureaus staan wapenkluizen waarin je anoniem een wapen kan deponeren.

De bureaus waar de wapenkluizen staan zijn:
- bureau Doelwater in Rotterdam
- bureau Zuidplein in Rotterdam
- bureau Slotlaan in Capelle aan den IJssel
- bureau Bijdorpplein in Schiedam
- bureau Schoutstraat in Spijkenisse
- bureau Overkampweg Dordrecht

Uitzondering voor vuurwapens
Omdat het niet wenselijk is dat mensen met een vuurwapen over straat moeten, komen we deze ook bij je ophalen. Als je een vuurwapen wilt inleveren, kun je 0900-8844 bellen voor een afspraak. We komen in burger langs, zodat niemand ziet dat de politie bij je langs komt.

Bij vuurwapens worden wel gegevens genoteerd van de persoon die het wapen inlevert. Er is ook voor vuurwapens geen vervolging voor illegaal wapenbezit, maar er wordt wel sporenonderzoek gedaan om vast te stellen of het vuurwapen betrokken is geweest bij een misdrijf. Als dit zo is, vindt vervolgonderzoek plaats.

Formulier

De velden met een sterretje (*) moet u in elk geval invullen.