Middelharnis - "Een sportcomplex dat maatschappelijk bestendig is!" Al langer was er de behoefte bij Hockeyclub Goeree-Overflakkee (HCGO) om een eigen clubhuis te hebben. "Een huiskamer waar onze leden, toeschouwers, sponsoren en belangstellenden zich thuis voelen. Elke sport heeft namelijk zijn eigen cultuur, gewoontes en tradities. Het is alweer meer dan 1 jaar geleden dat besloten werd de wens te concretiseren. Als eerste club op Goeree-Overflakkee en als één van zes sportverenigingen in de provincie Zuid-Holland, kreeg HCGO de kans een energiescan uit te voeren waarbij energieverbruik en besparingen in kaart werden gebracht..... Lees hieronder verder.

Vervolg

Als eerste club op Goeree-Overflakkee en als één van zes sportverenigingen in de provincie Zuid-Holland, kreeg HCGO de kans door deelname aan een provinciaal programma “De Groene Club” een energiescan uit te voeren waarbij energieverbruik en besparingen in kaart werden gebracht. Dit resulteerde onder andere in het feit dat Agri Snellaad een laadpunt voor elektrische en hybride auto's heeft gerealiseerd, een unicum bij sportcomplexen.

Nadat HCGO de kans kreeg om een pitch in te dienen bij de Rabobank om in aanmerking te komen voor twee jaar verenigingsondersteuning (een idee van landelijke sportkoepel NOC-NSF) is deze kans met beide handen aangegrepen. De Gemeente Goeree-Overflakkee en hoofdsponsor Rabobank Het Haringvliet hebben de ingediende pitch van HCGO gekozen. Rotterdam sportsupport begeleid HCGO nu.

Om te kunnen hockeyen op Goeree-Overflakkee is soms een reis met de auto vanuit Ouddorp of Ooltgensplaat noodzakelijk om te komen trainen.

Reguliere busverbinding

Een reguliere busverbinding met halte bij het sportcomplex en bijvoorbeeld Recreatiecentrum De Staver zou niet misstaan. Sporters kunnen dan met het Openbaar vervoer vanuit de gehele Gemeente Goeree-Overflakkee komen hockeyen, korfballen, Atletiek bedrijven, Rugbyen of voetballen. HCGO wil de afstand naar het sportcomplex verkleinen door faciliteiten naar de sport te brengen en tijd terug te geven aan gezinnen.

Het verhaal van HCGO

Onder de noemer "Het verhaal van HCGO" wordt samengewerkt om faciliteiten als bijvoorbeeld een sport buitenschoolse opvang, huiswerkfaciliteiten, flexplekken voor ouders, een radio en TV studio, leslokalen als ook op termijn een sport blessure revalidatie studio op het sportcomplex te krijgen, uiteraard in een duurzaam gebouw. Met diverse partners waaronder onder andere: RGO Middelharnis, Kibeo, huiswerk bureau de Vreede, RTV-Slogo, sportteam GO, Rabobank, Gemeente Goeree-Overflakkee, KNHB en de SRGO wordt gesproken om het sportcomplex weer maatschappelijk bestendig te maken. Dit is een innovatief concept dat nog nergens in Nederland is tegenkomen.

Multifunctionele gebruik

Het coalitieakkoord en de begroting van de Gemeente Goeree Overflakkee maken melding van het bevorderen van het multifunctionele gebruik van de aanwezige sportaccommodaties op Goeree-Overflakkee, een totale herschikking van de reeds aanwezige faciliteiten valt hierbij niet uit te sluiten.

De projectgroep gaat nu schetsen, tekenen, en rekenen om de plannen zeer binnenkort uitgebreid te presenteren en zodoende het sportcomplex van de Gemeente Goeree-Overflakkee van een nieuwe gezonde impuls te voorzien.

"Denkt uw vereniging of organisatie ook van meerwaarde te zijn? Stuur dan een mail naar voorzitter@hcgo.nl: We maken graag kennis met u!"

Foto: Ondertekening van het verenigingsondersteuningscontract. Martijn Blok (Rotterdam Sportsupport), Diederik Duijser (Interim Voorzitter HCGO) en Wim Nobel (Directeur Rabobank Het Haringvliet).