7 januari 2019, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder. Een greep uit de nieuwste items: ’t Eiland Actueel – Beklimming Kilimanjaro; Stroom deel 1, terugblik; Streekmuziek, COV Laudando, deel 3; Blik op Goeree-Overflakkee. Lees ook de juiste frequenties om af te stemmen op uw lokale zender.

De nieuwe items van deze week zijn:

  • ’t Eiland Actueel – Beklimming Kilimanjaro: Jantina Boelaars en Wim Tanis hebben eind september deelgenomen aan de JTXperience 2018. Hiervoor hebben ze de Kilimanjaro, de hoogste berg van het Afrikaanse Continent, beklommen om bewustwording te creeren met betrekking tot het bijgeloof rondom albinisme. Afgelopen week gaven ze in Stellendam een presentatie over deze expeditie en rtv slogo maakte er een reportage van.
  • Stroom – deel 1 Terugblik: Het nieuwe seizoen begint met een terugblik waarin we zien dat de sluizen in de Haringvlietdam open gaan om de bijzondere deltanatuur terug te brengen. Ook een legendarische oervis als de Steur komt weer terug. Presentatrice Jamaine van der Vegt gaat het sluizencomplex van dichtbij bekijken en onderzoekt hoe brak water ontstaat.
  • Streekmuziek – COV Laudando – The Messiah -deel 3: Zaterdag 15 december voerde COV Laudando het bekendste koorwerk van Georg Friedrich Händel uit in de Grote Kerk aan de Ring in Middelharnis. 'The Messiah' is een driedelig werk dat de geboorteaankondiging, de dood, opstanding, hemelvaart en de wederkomst van Jezus bezingt. Een driedeling van verleden heden en toekomst dus. Zo eigentijds kan oude muziek zijn! Händel componeerde dit majestueuze werk op 56-jarige leeftijd. In korte tijd ontstond een absoluut meesterwerk en hij werkte eraan met het gevoel - zoals hij later zelf zei - alsof hij over zijn eigen schouder stond te kijken hoe het werk vorderde; van tijd tot tijd verliep naar zijn beleving het proces als het ware buiten hemzelf om.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 47: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
  • Streekhistorie – Dorpen op GO – Dirksland rond 1966 deel 1: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1966 die zijn opgenomen in het dorp Dirksland. In het dorp is het regionale ziekenhuis Van Weel-Bethesda gevestigd en ook de watertoren en molen de Eendracht zijn de herkenbare gebouwen van Dirksland.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is Willem Jan Kom te gast in de huiskamer waarin hij alles komen vertellen over het verloop van de Omloop 2018. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo