Goeree-Overflakkee - Er zijn wijzigingen in de ophaaldag van de bruine gft-container en de groene restafvalcontainer in Middelharnis en Sommelsdijk, Dirksland, Herkingen en Melissant. De gemeente vraagt inwoners om hun container na lediging zo snel mogelijk van straat te halen. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat containers beschadigd raken tijdens de jaarwisseling. Lees hieronder meer, ook wanneer er geen inzameling is.

Wijzigingen ophaaldag bruine gft-container

In Middelharnis en Sommelsdijk (noord) wordt de bruine gft-container vanwege eerste kerstdag op zaterdag 22 december 2018 geleegd. In Dirksland, Herkingen en Melissant wordt de bruine gft-container vanwege tweede kerstdag op donderdag 27 december 2018 geleegd.

Wijziging ophaaldag groene restafvalcontainer

In Middelharnis en Sommelsdijk (noord) wordt de groene restafvalcontainer vanwege nieuwjaarsdag op zaterdag 29 december 2018 geleegd.

Is uw container niet geleegd? Dan kunt u contact opnemen met inzamelbedrijf Renewi (voorheen Van Gansewinkel) via e-mail: goeree.overflakkee@renewi.eu of telefonisch via (0800) 354 5000.

Haal uw container van straat!

De gemeente vraagt inwoners om hun container na lediging zo snel mogelijk van straat te halen. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat containers beschadigd raken tijdens de jaarwisseling.

Inzameling grofvuil en vervanging containers

Van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019 is er geen inzameling van grofvuil, oud ijzer of wit- en bruingoed. Ook reparatie en vervanging van containers vindt dan niet plaats.

Grofvuil wordt normaal gesproken op de eerste woensdag van de maand ingezameld. Vanwege de Kerstvakantie wordt grofvuil in januari eenmalig op de tweede woensdag van de maand opgehaald, dus op woensdag 9 januari 2019.

Oud ijzer en wit- en bruingoed wordt wekelijks opgehaald, vanwege de Kerstvakantie is de eerste inzameldag voor oud ijzer en wit- en bruingoed in het nieuwe jaar op woensdag 9 januari 2019.