13 december 2018, Ouddorp - Van de week heeft Zeezoogdieren Kop van Goeree, een melding gehad van de eerste, witte pup op het strand van Ouddorp. "Na observatie was de pup gelukkig weer mee genomen door het moederdier. Deze pups liggen normaal heerlijk op de zand bank ver weg van de mens. Als ze op strand liggen, vind de mens dit prachtig. Ze willen foto's maken en of zelfs aaien. Aai een pup of volwassen dier NOOIT en houd uw hond uit de buurt!"Lees hieronder verder.

Zeezoogdieren Kop van Goeree: "Hoe lief en schattig ze er ook uitzien, het zijn en blijven de grootste roofdieren van Nederland. En door een pup te aaien komt het moederdier vaak niet meer bij haar jong terug, met gevolg dat het jong verhongerd of zelfs dood kan gaan. Hou daarom ruim afstand van het dier. Houd honden uit de buurt én aan de lijn op het strand.

Vindt u een pup op strand, houd afstand en bel ons dan kunnen wij komen en overleggen met de opvangcentra. Want niet ieder dier heeft direct hulp nodig. Dus onthoud: Zeehond op strand; houd u (en uw hond) op afstand! Bel Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree via tel. 06 5025 6086 als u een pup vindt."

Bron Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree