3 december 2018, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de juist frequenties.

Nieuwe items van deze week

  • ’t Eiland Actueel – Scheepswerf Menheerse: Ooit was het een goed lopende scheepswerf waar vooral veel vissersboten werden gebouwd. Nu moet het een nieuwe maritieme attractie worden in Middelharnis: de Menheerse Werf. Initiatiefnemer Coerd de Heer is hier al een jaar of vier mee bezig, maar het einde komt nu toch echt in zicht. Sanne Waldekker (RTV Rijnmond) ging een kijkje nemen.
  • Streekmuziek – Sempre Crescendo en De Hoop – deel 2: Op zaterdag 10 november 2018 gaven de fanfareorkesten van Sempre Crescendo uit Middelharnis-Sommelsdijk en De Hoop uit Stellendam samen een concert in de tennishal van De Staver in Sommelsdijk. Voor beide muziekverenigingen vormde dit concert een belangrijk onderdeel van hun voorbereiding op deelname aan een muziekconcours. Op deze avond brachten de orkesten dan ook hun concoursprogramma ten gehore.
  • GO van Boven – deel 4: Een serie die de mooie gebieden, dorpen en aandachtspunten weergeven die op ons mooie eiland te zien en te beleven zijn. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, het Grevelingenmeer en heeft nog heel veel gebieden waar je rust, ruimte en natuur kunt vinden. Geniet mee van prachtige beelden van Goeree Overflakkee van bovenaf gezien.
  • ’t Eiland Actueel – De making of het Reuzenei Haringvliet – deel 2: Vlakbij de Haringvlietdam realiseert Vogelbescherming Nederland namens het Droomfondsproject Haringvliet een heel bijzondere natuurbeleefplek. Een uniek vogelobservatorium in natuurgebied Scheelhoek in de vorm van een reuzenei. We gaan de leg van het ei op de voet volgen.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 45: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 29 t/m 46 zitten totaal 35 letters verwerkt die na 18 afleveringen een flakkees gezegde vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is Rinus Pannekoek te gast in de huiskamer waarin hij alles komt vertellen over o.a het werk als repatriering verpleegkundige. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

* Het lokaal Sinterklaasjournaal: Tot en met 4 december is er iedere schooldag een nieuwe spannende aflevering van de serie te zien. In het Lokaal Sinterklaas Journaal worden Sinterklaas en zijn Pieten gevolgd tijdens hun reis vanuit Spanje naar Nederland en tijdens hun avonturen in Nederland. Het Lokaal Sinterklaas Journaal is een product van Stichting De Fantasie Compagnie. Het Lokaal Sinterklaas journaal is dagelijks om 07:30 en 16:30 uur te zien. Aflevering gemist ? Geen paniek ! Alle aflevering zijn terug te kijken op lokaalsinterklaasjournaal.nl

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36

Cl+ module: Kanaal 331

KPN/Telfort: Kanaal 1371

Kijk voor meer informatie op rtvslogo.nl.

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo