Ouddorp - De ‘Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Recreatieondernemingen’ (VEERO) heeft met interesse kennisgenomen van de uitkomsten van een onderzoek naar de impact van recreatie op het leven in Ouddorp. Ook zij constateren dat de groei van de toeristische sector de afgelopen jaren logischerwijs een impact heeft gehad op het leven in Ouddorp en omgeving. Lees hieronder verder.

VEERO constateert aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek dat de groei van de toeristische sector in de ogen van de inwoners van Ouddorp positieve effecten heeft. Dit uit zich in meer werkgelegenheid, gevarieerder winkelaanbod, een grotere variëteit aan restaurants/horeca en de organisatie van aantrekkelijke evenementen.

De VEERO geeft advies over de bestedingen van een deel van de toeristenbelasting. In overleg met politieke partijen wordt dit aangewend voor kleinschalige en grotere projecten die zorgen voor meer levendigheid op het eiland.

Daar staat tegenover dat er uitdagingen zijn met betrekking tot de verkeersdrukte (in het hoogseizoen) en dat de geënquêteerden aangeven te vrezen voor een verlies aan natuur als er nog meer recreatie gelegenheid komt op de kop van Goeree.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft het initiatief genomen om in overleg met de VEERO en andere belanghebbenden het verkeersprobleem aan te pakken. Dit heeft onder andere geresulteerd in een verbetering van de fietspaden, wordt er meer parkeergelegenheid gecreëerd in Ouddorp en is er een plan opgesteld om de verkeersstromen beter in en rondom het dorp te leiden.

De VEERO heeft verder overleg met diverse belangenverenigingen over het behouden en waar mogelijk uitbreiden van natuurlandschap in relatie tot recreatie. Dit is waar de lokale bevolking behoefte aan heeft en waarvoor de toerist naar Ouddorp komt.

Tekst VEERO