Middelharnis - Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn weer onderweg met de pakjesboot vanuit het zonnige Spanje naar Middelharnis. Sint hoopt zaterdag 17 november 2018 om 14:00 uur in de haven van Middelharnis aan te meren. Daar worden hij en de Pieten, ontvangen door Caroline van Drenth-Fabert van Stichting Hart van Goeree-Overflakkee en de muziekband “t wor niks”. Gezamenlijk met alle belangstellenden zullen zij daarna in een optocht naar het Diekhuusplein lopen. Lees hieronder verder.

Bij het Diekhuus staat "de huis-entertainer van het dorp" Ab van de Valk, van Happy Music klaar. Hij zal vanaf 14:00 uur muziekmaken in het centrum van Middelharnis, voor de arriverende Sint en het wachtende publiek. Op het plein wacht ook de burgemeester van het eiland, mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman op Sinterklaas en zij zal hem daar rond 14:45 welkom heten namens de gemeente en haar inwoners.

Sint laat zich vergezellen door vele pieten die strooigoed bij zich hebben voor de kleintjes. Na het ontvangst en het horen van de gezamenlijk gezongen liedjes vertrekt Sint rond 15:15
uur naar een verrassingslocatie en hij zal nog ruim een uur handjes schudden en waar mogelijk
meewerken aan een fotomoment met de kinderen.

"Sint en de Pieten hopen jullie massaal de 17e te ontmoeten. PS. Een week later zal Sinterklaas en zijn Pieten ook nog langs komen op de pepernotenmarkt die op zaterdag 24 november gehouden wordt in het centrum van Middelharnis."