Sommelsdijk - Op vrijdagmorgen 9 november 2018 verscheen een nieuwe column van Lucas Hartong. Lucas is columnist voor iGOnl, die om de week zijn belevingen en gedachten in een column zet. Hartong vist het actuele, liefst eilandelijke, nieuws eruit en schrijft erover in een column onder de rubriek Overig/Column op iGOnl. Naar aanleiding over onder andere een persbericht dat zwembad De Staver een dag noodgedwongen haar deuren moest sluiten, verscheen hierover een column van Lucas"...Daar moet je niet overheen willen kletsen, maar dat moet per direct grondig aangepakt. Waarom?...." Lees hieronder de reactie van SRGO op column 'Wegkijken bij nattigheid'.

Reactie SRGO

Sommelsdijk, 9 november 2018

Stichting SRGO
Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee is een jonge en dynamische stichting die sinds 2017 zeven Zalen- & Sportlocaties op het eiland exploiteert; De Staver in Sommelsdijk, Dorpstienden in Ouddorp, Grutterswei in Oude-Tonge, ’t Haegse Huus in Stellendam, Zwembad het Zuiderdiep in Stellendam, De Gooye in Dirksland en Oostdam in Goedereede. Met deze accommodaties organiseren en faciliteren we sportief, recreatief en cultureel aanbod voor alle doelgroepen van Goeree Overflakkee. Met ruim 45 professionals werken we samen aan een gezonde en vitale samenleving.

Calamiteit in zwembad De Staver op 31 oktober jl.
Op 31 oktober jl. heeft er een calamiteit plaatsgevonden in het zwembad van De Staver in Sommelsdijk. Hierbij is door een onvoorziene storing van de zwembadinstallatie de PH waarde onder de wettelijke toelaatbare waarde gedaald en bij constatering hiervan is het zwembad onmiddellijk ontruimd.

Tijdens de calamiteit op 31 oktober jl. waren bezoekers aanwezig in het zwembad en zijn bij enkele bezoekers klachten ontstaan in de vorm van o.a. huidklachten. Uiteraard hebben wij nauw contact gehouden met deze bezoekers en zijn er geen blijvende of aanvullende klachten voortgekomen. We betreuren zeer dat als gevolg van het gebruik van het zwembad op dat moment klachten zijn ontstaan bij onze gasten.

We hebben melding gedaan van deze calamiteit bij de omgevingsdienst en de Gemeente. De technische installatie is gerepareerd en - na goed verlopen testen - is zwembad De Staver op 2 november jl. weer geopend. Het zwemwater wordt continu gemonitord en voldoet aan de wettelijke bepaling van Wet Hygiëne en Veiligheid Bad- en Zwemgelegenheden (WHVBZ). Dit betekent dat De Staver een veilig zwembad biedt voor recreatief gebruik.

Veilig en comfortabel zwemklimaat
Zwembad de Staver biedt diverse doelgroepen een veilig en comfortabel zwemklimaat. De watertemperatuur speelt een grote rol bij comfort. Wij richten ons voornamelijk op zwemlesactiviteiten voor kinderen en recreatief gebruik. Voor zwemlessen en recreatief gebruik is een watertemperatuur van ca. 29,5 graden Celsius wenselijk voor een optimaal zwemcomfort.

Wij zijn sinds enige tijd in overleg met Zwemvereniging De Schoteijl die klachten ervaren bij (intensieve) zwemtrainingen. Het is algemeen bekend dat zwemtrainingen bij voorkeur plaatsvinden in zwemwater van 27 graden Celsius. De zwemmers van Zwemvereniging de Schotejil zwemmen op landelijk niveau en trainen daarvoor intensief.

De Staver is trots deze talentvolle zwemmers “in huis” te hebben, maar realiseert zich ook dat beide temperaturen (27 en 29,5 graden Celsius) zeer moeilijk te realiseren zijn met de bestaande installatie; de Staver is allereerst een recreatief bad en geen bad voor intensieve zwemtraining.

Lees HIER de column van Lucas Hartong.