Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (St. Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaarstaan. De nieuwe items van deze week op uw lokale televisie zijn onder andere een gesprek met de jongerenchoach op ons eiland, deel 2 van Streekevenementen (deze keer Portugese Fado avond) en 't Eiland actueel. Lees hieronder meer en bekijk de juiste frequenties.

De nieuwe items van deze week zijn:

  • ’t Eiland Actueel – Jongerencoach Goeree-Overflakkee: Drank en drugs maken veel kapot. Verslaving gaat niet vanzelf over. De jongerencoach op Goeree-Overflakkee van Stichting Ontmoeting zoekt jongeren op en probeert een relatie met hen op te bouwen. Vanuit daar zoeken ze samen naar passende hulp. In samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee is er promo gemaakte over het werk van de jongeren coach.
  • Streekevenementen – Portugese Fado Avond – deel 2: Woensdag 3 oktober was er een verrassend optreden van een fadotrio in het verenigingsgebouw Ons Huis te Herkingen. Zanger César Matoso werd begeleid door Ricardo Martins, virtuoos op de Portugese gitaar, en de ervaren Paulo Feitara die de Spaanse gitaar bespeelde. Jan Hofman uit Herkingen was de organisator van deze bijzondere avond welke een succes werd dankzij de bereidwillige medewerking van betrokkenen.
  • ’t Eiland Actueel – De making of het Reuzenei Haringvliet – deel 1: Vlakbij de Haringvlietdam realiseert Vogelbescherming Nederland namens het Droomfondsproject Haringvliet een heel bijzondere natuurbeleefplek. Een uniek vogelobservatorium in natuurgebied Scheelhoek in de vorm van een reuzenei. We gaan de leg van het ei op de voet volgen.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 39: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 29 t/m 46 zitten totaal 35 letters verwerkt die na 18 afleveringen een flakkees gezegde vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 6: In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week zijn Priscilla van Strien en Simon ter Beek te gast in de huiskamer waarin zij komen vertellen over het onderwerp “Scouting Bruinisse”. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo