Goeree-Overflakkee - Op ons eiland worden diverse vogelkijklocaties gerealiseerd. Het vogelkijkscherm De Visdief, bij de Meneerse Plaat, is daar onderdeel van. Natuurfotograaf Hans van der Elst uit Middelharnis haalt zijn hart op aan al die schitterende plekjes in de Flakkeese natuur: "Wat mooi dat dit gebied nu toegankelijk is gemaakt,we zijn er op een zaterdag geweest. Op weg naar het scherm kom je een sloot tegen met heel helder water en veel kleine visjes. Dit is een mooie plek voor de IJsvogel." Lees hieronder meer en bekijk de schitterende foto's die Hans maakt.

Er wordt nog een informatiebord bij De Visdief geplaatst, met uitleg over de vogels die je hier tegenkomt en er wordt nog een broedeiland gerealiseerd bij de Menheerse Plaat.

Hans vertelt: "Onderweg naar het nieuwe vogelkijkscherm De Visdief, zagen we allerlei soorten bloemen en vlinders ook verschillende soorten vogels, ganzen, Reigers, Vinken, Putters en Merels. Het scherm is mooi en degelijk gemaakt en het uitzicht is gewoon schitterend. Terwijl we daar stonden hoorden we de Cetti’s-zanger zingen; ook de Waterralletjes kwamen voorzichtig te voorschijn. Er was op deze plek best veel te zien: Zilverreigers, zwanen en verschillende eendensoorten, de Krakeend, Wintertaling en een groepje Zaagbekken kwam langs vliegen.

De stand van het scherm is gunstig voor de fotografen. Al met al is het een hele mooie plek. Op de terugweg heb ik toch nog even voorzichtig bij het slootje gekeken en dit werd beloond door de komst van twee IJsvogeltjes. Eén zat er op het dode boompje wat er over het water hangt. De meeste foto’s heb ik op deze plek genomen, behalve de IJsvogel, de vink en het Puttertje. Die heb ik een keer op een andere plek op de foto gezet."