Dirksland - Twee jaar geleden opende burgemeester Ada Grootenboer het pand aan de Kapoenstraat 2 in Dirksland. "De Oude Bieb is een inloophuis met een kringloopwinkel waar jong en oud van harte welkom zijn." Sinds eind 2016 staat de deur van dit pand, de bibliotheek uit vroeger tijden, open als inloophuis met een kringloopwinkel. Na de kerkdienst staat de deur van De Oude Bieb ook open en is er koffie, thee en fris. En de Oude Bieb is beschikbaar voor diverse activiteiten en initiatieven die georganiseerd worden door enthousiaste vrijwilligers, zoals ontmoetingsavonden. Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Sociale ontmoetingsplaats voor iedereen
Sinds eind 2016 staat de deur van dit pand, de bibliotheek uit vroeger tijden, open als inloophuis met een kringloopwinkel. De ontmoetingsplaats blijkt een aanvulling in het sociale leven van Dirksland. Er wordt veel gebruik van gemaakt. Het inloophuis in Dirksland is een gezellige ruimte met de mogelijkheid voor ontmoeting, verbinding en samenwerking.
Even rusten tijdens een wandeling, een boek lenen, aanspraak en een gezellig praatje, een cadeautje uitzoeken, een probleem bespreken, tweedehandskleding, het is allemaal te vinden in De Oude Bieb. En voor mensen die hun verhaal kwijt willen aan een vertrouwenspersoon is er een aparte ruimte beschikbaar, waar zij op speciale tijden een vertrouwelijk gesprek kunnen voeren.
Het multifunctionele pand is eigendom van de diaconie van de Hervormde gemeente Dirksland. Deze gemeente coördineert ook de bezetting van het team enthousiaste vrijwilligers. Maar er wordt met nadruk aangegeven dat iedereen, jong en oud, gelovig en niet-gelovig, van harte welkom is.
Mensen kunnen zichzelf zijn en zich vrij voelen om langs te komen, mét of zonder praatje, ieder zoals hij of zij is. Vooral alleenstaanden vinden het fijn om hun verhaal kwijt te kunnen, onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers er bij. Kosten zijn er niet aan verbonden, dat past niet bij de insteek van dit initiatief.

Koffiedrinken zondagochtend
Na de kerkdienst staat de deur van De Oude Bieb open en is er koffie, thee en fris voor iedereen die het gezellig vindt om een moment bij elkaar te zijn. En niet alleen voor kerkbezoekers, maar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Voor de kinderen zijn er volop mogelijkheden om met elkaar te spelen.

Diverse activiteiten
Ook is de Oude Bieb beschikbaar voor diverse activiteiten en initiatieven die georganiseerd worden door enthousiaste vrijwilligers, zoals ontmoetingsavonden voor vluchtelingen, handwerkmiddagen, spelletjesochtenden, ontmoetingsochtenden voor moeders (kindjes komen mee en spelen met elkaar), workshops en gezellige samenkomsten georganiseerd door Connect Us.

Kringloopwinkel - spullen inleveren
Voor kleine prijzen zijn er In de kleinschalige kringloopwinkel leuke spulletjes te koop. Behalve grote meubelen, zijn er woonaccessoires, serviesgoed, dames-, heren- en kinderkleding, speelgoed, sieraden, boeken, kaarten en nog veel meer. De opbrengst wordt besteedt aan de kosten voor het gebruik van het pand en de koffie/thee met koek. Heeft u spullen of kleding die u niet meer nodig heeft? De Oude Bieb is er erg blij mee! U kunt ze tijdens de openingstijden op donderdag, vrijdag en zaterdag langs brengen.

Welkom aan de gezellige keukentafel
Komt u ook eens langs bij de Oude Bieb? Aan de uitnodigende grote tafel kunt u gezellig thee of koffie drinken. En ook als u geen praatje of bakje wilt, bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij de spulletjes in de kringloopwinkel, misschien is er iets voor u bij!
De openingstijden zijn donderdag 9.00-12.00/13.00-16.00 uur, vrijdag van 9.00-12.00/13.00-16.00 uur en zaterdag van 9.30-12.00 uur. Kom gerust eens langs!