Goeree-Overflakkee - "Stel, er verschijnt een lokale krant voor alle basisscholen en kinderen van 7 tot en met 12 jaar in de gemeente Goeree-Overflakkee. Een gratis kinderkrant die een bijdrage levert aan verschillende maatschappelijke en educatieve doelstellingen, waarin nieuws, verhalen, ervaringen en meningen voor en door kinderen in uw regio centraal staan. Wie komt er dan bij u op als juiste ondernemende persoon om dit project op zich te nemen? Of bent u misschien zelf die ondernemende en maatschappelijk betrokken inwoner die dit een leuk en goed idee vindt?" Gemeente is op zoek...lees hieronder meer.

Jong0187

Hoofdredacteur Suzanne Huig en oprichter Angelique van Tilburg leiden samen de Rotterdamse kinderkrant Jong010. Deze gratis lokale krant voor alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam bestaat sinds 2010 en wordt elke maand via alle basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en openbare gelegenheden verspreid.

Naar aanleiding van het succes van Jong010 hebben Suzanne en Angelique het Denk Jong jaarprogramma ‘Je eigen kinderkrant’ ontwikkeld. Aan de hand van tien modules, die verspreid over een jaar worden behandeld, begeleiden zij ondernemende en maatschappelijk betrokken personen naar het uitgeven van hun eigen lokale kinderkrant.

Aan het jaarprogramma 'Je eigen kinderkrant' 2018 nemen de regio’s Alkmaar, Roosendaal en Haarlem deel. In januari 2019 start de tweede lichting. Angelique van Tilburg: “We zijn op zoek naar de juiste persoon die geschikt is voor het uitgeven van zijn of haar lokale kinderkrant in de gemeente Goeree-Overflakkee. Iemand wiens hart ligt bij de doelgroep kinderen en die ervan droomt om een eigen medium uit te geven. Een ondernemend persoon die graag een maatschappelijke bijdrage levert en samen met ons zelfstandig iets waardevols en vooral ook leuks wil opzetten voor kinderen”.

Inschrijven kan tot en met 29 oktober 2018. Kijk voor meer informatie onder deze link/. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Angelique van Tilburg, via e-mail: angelique@denkjong.nl.

“Het vinden van de juiste persoon is een beetje als zoeken naar een speld in een hooiberg. Echter, we weten dat deze spelden er zijn!”

(Het jaarprogramma ‘Je eigen kinderkrant’ is een initiatief van Denk Jong)

Bron gemeente Goeree-Overflakkee