Goeree-Overflakkee - VVD Goeree-Overflakkee: "Afgelopen dinsdag 11 september 2018 kregen we het bericht dat onze voormalig fractievoorzitter van de lokale VVD, Rein Osinga, op 71-jarige leeftijd was overleden. Verdrietig en verslagen zijn wij door het bericht. Toen wij vlak voor de zomer, na afloop van de Algemene Leden Vergadering, afscheid namen van Rein met een joviale groet hebben we niet kunnen bevroeden dat het een afscheid voor altijd was." Lees hieronder meer.

Persverklaring VVD Goeree-Overflakkee

"Naast zijn werk en vele hobby’s is Rein 16 jaar actief geweest voor de VVD als raadslid en fractievoorzitter. Tot afgelopen maart was hij onze fractievoorzitter. We verliezen met hem een gedreven man met hart voor de democratie. Een man die zich met hart en ziel heeft ingezet voor ons eiland en haar inwoners.

Van een zwaar infarct heeft hij niet meer mogen herstellen. We hebben erg meegeleefd met zijn echtgenote Suzanne, kinderen en kleinkinderen. Het overlijdensbericht kwam hard aan. Je blijft hoop houden op herstel, iets wat wij hem ook zo verschrikkelijk gunden.
We zijn geraakt en bedroefd door het idee dat zijn plannen om te genieten van meer vrije tijd en vaak met de caravan op pad te gaan, met Suzanne en/of de kleinkinderen niet meer kunnen doorgaan.

Wij zagen Rein en Suzanne als een twee-eenheid. Het niet aanvaarden van de koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als raadslid omdat Suzanne net zo veel werk had verzet als hij, was heel bijzonder om mee te maken en toen begrepen we ook hun innige band.

Wij wensen Suzanne en de familie alle kracht dit enorme verlies te verwerken.
Binnen de VVD gaan we zijn markante persoonlijkheid enorm missen."

Namens Peter, Ellen, Nynke, de steunfractie, het bestuur en alle leden,

Addy Rijerkerk-Andriesen,

fractievoorzitter VVD Goeree-Overflakkee.