Goeree-Overflakkee - Op donderdag 20 september 2018 is het weer 'Schoolbrengdag'. Een dag waarop SCHOOL op SEEF en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Goeree-Overflakkee ouders oproepen om hun kinderen lopend of fietsend naar school te brengen. Door de auto te laten staan, zijn ouders goed en duurzaam bezig met de gezondheid van hun kinderen. Daarnaast dragen ze bij aan de verkeersveiligheid rondom school, het milieu en de verkeersvaardigheid van hun kinderen. En het is leuk om te doen! Lees hieronder meer.

Gezondheid en verkeersvaardigheid

Uit onderzoek blijkt dat fietsen en lopen een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Kinderen die veel bewegen, blijken beter te presteren op vaardigheden als lezen en rekenen. Door lopend of op de fiets naar school te gaan, begint een kind fit en alert aan de dag. Daarnaast doet een kind ervaring op met verschillende verkeerssituaties en vergroot het zijn of haar verkeersvaardigheid.

Deelname scholen

Meerdere basisscholen op Goeree-Overflakkee doen mee aan de Schoolbrengdag. Tijdens deze dag besteden zij ook in de lessen aandacht aan verkeersveiligheid, milieu en gezondheid. Scholen kunnen zich nog steeds aanmelden om deel te nemen aan de Schoolbrengdag via deze link. Als 20 september voor een school niet uitkomt, dan kan de Schoolbrengdag ook op een andere dag in dezelfde week of de aangrenzende weken worden georganiseerd. Vermeld dit dan op het aanmeldformulier.

Wedstrijd

Scholen die zich hebben aangemeld voor Schoolbrengdag, kunnen meedoen met een wedstrijd. De school die het mooiste en meest creatieve dagverslag maakt van de schoolbrengdag-activiteiten op school, maakt kans op een cheque van vijfhonderd euro om te besteden aan verkeerseducatie. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden onder deze link.

SCHOOL op SEEF

De Schoolbrengdag is een initiatief van SCHOOL op SEEF, hèt programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast sluit het aan bij de visie ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’.

Het programma SCHOOL op SEEF wordt op Goeree-Overflakkee uitgevoerd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) en de RPV Goeree-Overflakkee.

Bron SCHOOL op SEEF