10 augustus 2018, Goeree-Overflakkee - De Week van de Goereese Vis werkt ook dit jaar samen met beeldend kunstenares Mirian Zimmerman. Zij maakte samen met leerlingen van obs J.C. van Gent in Sommelsdijk een ontwerp voor een feestelijke vlag. Basisschoolleerlingen in groep 3-4 van obs J.C. van Gent in Sommelsdijk werd gevraagd ontwerpen te maken voor een vlag met het thema ‘Feest in de Noordzee’. Onder leiding van Mirian Zimmerman, beeldend kunstenaar en docent onder de naam Atelier Galathea, gingen de leerlingen aan de slag. Lees hieronder meer.

De jury bestaande uit de organisatie van het jaarlijkse culinaire evenement had de moeilijke taak om uit tientallen prachtige tekeningen het winnende ontwerp te kiezen. De feestelijke vis die de jury enorm vrolijk maakt is die van Lisanne Melaard. Haar vlag zal tijdens de vijfde editie van De Week van de Goereese Vis op verschillende plekken op het eiland feestelijk wapperen. Ook de tekeningen van Timo Scholts en Anna Melaard vielen erg in de smaak en ontvangen een prijs.

Visfeest

De Week van de Goereese Vis viert dit jaar haar vijfde jubileum en wil vanaf nu iedere editie een nieuwe vlag samen met basisschoolleerlingen van het eiland ontwerpen en in de vlaggenmasten hijsen tijdens de eerste week van september.

De trots voor de innovatieve visserijsector op het eiland mag gezien worden en kan getoond worden op verschillende manieren; deze vlag is er een van.

Daarnaast organiseert het enthousiast team vrijwilligers dit jaar ook op zaterdag 25 augustus het evenement ‘Vis uut ’t Vuustje’ in de visafslag van Stellendam. Schuif aan bij de visserman en geniet van gebakken Goereese vis, frietjes met een ijsje toe, een wijnproeverij en (kinder)entertainment met livemuziek. Kaartjes voor volwassenen kosten 17,50 euro p.p (inclusief gebakken vis, frietjes, ijsje en 1 consumptie) en kunnen worden gekocht bij VVV Goeree-Overflakkee, tel. (0187-)681789.

Visserij promoten

De Week van de Goereese Vis staat in het teken van culinair en cultureel genieten van vis en visserij op Goeree-Overflakkee. Meer dan 25 restaurants serveren heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen. Ook wordt gevierd dat het seizoen van de Stellendamse Garnalen gestart is. De vijfde editie start vrijdag 31 augustus tot en met zaterdag 8 september.

Houd deze website en deze Facebookpagina in de gaten voor het volledige culinaire en culturele programma.

Foto: winnend ontwerp voor de vlag van Lisanne Melaard, leerling groep 3/4 obs J.C. van Gent in Sommelsdijk