Goeree-Overflakkee - De samenleving verandert in hoog tempo door digitalisering. Sinds 25 januari 2018 is basisteam Haringvliet van de politie, gestart met de werkwijze 'Vernieuwend Werken'. Hierdoor verandert het politiewerk, de relatie en de manier van samenwerken met anderen, instanties en organisaties. De politieprofessionals op ons eiland willen vooral bezig zijn met het ‘waarom’ van ons bestaan: het vergroten van de veiligheid buiten. Denkt u/jij mee? Lees hieronder verder en reageer. [U kunt uw foto/reactie en/of opmerking via deze link onder het bericht op Facebookpagina iGOnl zetten.]

Politie, team Haringvliet: "Met de werkwijze Vernieuwend Werken willen we minder focus op systemen en ons meer richten op de bedoeling van de organisatie: het vergroten van de veiligheid buiten, samen met de betrokkenen om ons heen zoals burgers, bestuurders en ketenpartners.

Met de verschuiving van een decentrale naar een centrale organisatie door de vorming van de Nationale Politie staan we voor een grote uitdaging. Waar we voor moeten oppassen is een steeds groter wordende wereld van modellen, procedures, projectplannen, dashboards en andere ‘bureaucratische systemen’. De systemen die ons houvast zouden moeten bieden in onze complexe omgeving lijken de wereld en het werk soms juist complexer te maken. Met Vernieuwend Werken willen we dit doorbreken."

U kunt meedenken en reageren

Het leek de redactie van Koole Media Service een goed plan om de meningen eens te peilen én uiteraard door te geven aan politie en gemeente Goeree-Overflakkee. U/jij krijgt de gelegenheid mee te denken: "Samen maken we Goeree-Overflakkee", toch? Stuur een foto (in uw omgeving) van een plaats, waarmee u graag de aandacht van de politie of de gemeente trekt. U kunt hierbij denken aan een plaats/ straat/ object/plein/ gebouw, waarbij u mogelijk een veiligheidsvraagstuk heeft of waarover u zelf iets wilt delen met politie, team Haringvliet en/of onze gemeente. Het kan ook een plaats/ object/ straat/ plein/ enz, zijn waar veranderingen zijn doorgevoerd, waardoor er een verbetering of een verslechtering heeft plaats gevonden.

U kunt uw foto/reactie en/of opmerking via deze link onder het bericht op Facebookpagina iGOnl zetten.