Stad aan 't Haringvliet - Het is een nieuw waterspektakel in en om de Haven van Stad aan ‘t Haringvliet dat voor het eerst gelanceerd wordt op Goeree-Overflakkee. De organisatie is enthousiast: "We kunnen niet wachten om iedereen te laten zien, hoe superleuk het zaterdag 30 juni in "Stad" wordt. Er is van alles te doen op het water, wat dacht je van een mega blob kussen, suppen, rondrennen in een aqua bubble, je kunt zelfs tokkelen bij de sluis!"

Waterspektakel Duik! in Stad

"Heb je watervrees, geeft niets, ook dan is er genoeg te zien en beleven. Struinen langs de kraampjes, wat lekkers halen bij een van de foodtrucks of gewoon lekker genieten van het uitzicht vanaf het terras.

Voor de kleintjes is er een apart Kinderplein vol met leuke attracties, De kids kunnen een stoer armbandje kopen waarmee ze de hele dag in- en uit kunnen. Handig want zo kunnen ze tussendoor even een snoepje halen bij een van de marktkramen of wat drinken bij het Horecaplein. Je kunt natuurlijk ook samen met opa, oma, mama, papa meedeinen met het Flakkees Piratenkoor. Of tussen 13.00-14.00 uur kijken bij de buitenhaven naar een demonstratie van optimisten van de Jeugd Watersport Dagen."

Doe je mee?

“Het waterspektakel Duik! in Stad is een uitdagend evenement voor jongeren en iedereen die zich jong voelt”, vertelt Wilma van Bergen, voorzitter Ons Trefpunt Stad. “Je kunt alleen meedoen voor de lol of met een team tussen 14.00 en 15.00 uur strijden voor leuke prijzen en voor de eer natuurlijk”. Wil je meedoen met een team? Geef je dan op via facebook @duikinstad. Hier vind je ook de laatste informatie over het evenement. Deelname kost per team.

Tot in de late uurtjes
Om 20.00 uur zijn alle ogen gericht op de podiumwagen. Daar staat Eclips, een stevige coverband met alle bekende hits in hun repertoire.
Heerlijk om bij (na) te genieten met een hapje in de ene en drankje in de andere hand. DJ Jeroen de Boed zorgt dat het feestje doorgaat tot in de late uurtjes. Aan jou de keus of je lekker los gaat op de beats of vanaf het terras uitkijkt over een verlichte haven.

Waar een klein dorp groot in is
We kunnen ons voorstellen dat Stad niet meteen het eerste dorp is waar je aan denkt om naar toe te gaan, je komt er misschien wel nooit. Er is toch niks? “Dat horen wij als inwoners vaker. Het tegendeel is waar. Juist het gebrek aan ander aanbod, maakt dat er in ons dorp heel veel gebeurd”, antwoord voorzitter Wilma van Bergen. “Met elkaar organiseren we van alles en ontstaan er altijd weer nieuwe ideeen. Net als Duik! in Stad, een waterspektakel, voor jongeren, wat is uitgegroeid tot een evenement voor iedereen. Kom zaterdag 30 juni gewoon eens kijken en laat je verrassen door ons dorp!”