Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn onder andere: 'Golfsurfen voor kinderen met beperking', Klokkedieven – ’N Privejet in mijn Achtertuin, Politieke Achtergronden – Wonen op Goeree-Overflakkee en Blik op Goeree-Overflakkee, deel 22. Lees hieronder meer.

  • t’Eiland Actueel – Golfsurfen voor kinderen met beperking: Kinderen met een beperking kunnen in Ouddorp leren golfsurfen. Tijdens het Surf Project krijgen zij bij de Surfkaravaan een aantal surflessen van instructeurs en vrijwilligers. Het trotseren van de golven op een surfplank helpt deze kinderen niet alleen om fitter te worden. Ze bouwen ook aan hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Verslaggever Sanne Waldekker was bij zo'n surfles.
  • Streekevenementen – Klokkedieven – ’N Privejet in mijn Achtertuin: In 2017 bracht toneelclub De Klokkedieven het blijspel “n Privejet in mijn Achtertuin” van Max Andrea. Een Russische bonbonkoning komt met zijn privejet in Goedereede om zijn "Dutchie" voor zich te winnen om als bruid naar Rusland te vertrekken. Echter haar vriend is het daar niet mee eens en een tante en een veiligheidsagent gooien roet in het eten. Dit is deel 3 van deze hilarische voorstelling.
  • Politieke Achtergronden – Wonen op Goeree-Overflakkee : Wethouder Daan Markwat maakte zich op Provada sterk voor Bouwen buiten de Randstad. Op 5, 6 en 7 juni was Goeree-Overflakkee, in het kader van Smart Water, voor het eerst te vinden op de Provada in Amsterdam: de vastgoedbeurs van Nederland. Tijdens de beurs nam wethouder Daan Markwat op uitnodiging deel aan de bijeenkomst ‘Bouwen buiten de Randstad’. In het interview met politiek verslaggever Jan van Gurp geeft Wethouder Daan Markwat een toelichting op dit onderwerp.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 22: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 17 t/m 28 zitten 2 letters verwerkt die na 12 afleveringen een zin vormen. Weet jij de oplossing? Mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streek Historie: In deze aflevering over de historie van Goeree Overflakkee gaan we terug naar de tijd dat het goederen vervoer het eiland bereikte. Eeuwenlang was Goeree-Overflakkee zeer gunstig gelegen voor de scheepvaart. Daardoor was het eiland, ondanks het feit dat het alleen bereikbaar was per boot, niet geïsoleerd. Van isolement was pas sprake in de loop van de twintigste eeuw, toen het verkeer over de weg toenam. Een belangrijke verbinding óp het eiland was de tramlijn. De Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) exploiteerde deze lijn van 1909 tot 1956. De mobiliteit verbeterde, niet alleen tussen de dorpen, maar ook met ‘de overkant’, want tussen Middelharnis en Hellevoetsluis kwam een veerdienst. Deze week deel 2 van de serie “Goederenvervoer door de RTM”
  • T’Eiland Actueel – Protest visserij Amsterdam: Op zaterdag 2 juni togen vissers en hun families onder bewind van actiegroep EMK (Eendracht Maakt Kracht) massaal naar Amsterdam om daar te protesteren tegen toenemende windmolenparken op zee en de onwerkbare aanlandplicht. Gert van Koppen ging mee en maakte een beeldverslag.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer is Freek de Vreede te gast en hij komt praten over het onderwerp programmeren. Kijk voor meer informatie op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie Meezingclips– deel 2: In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In het tweede deel zie je hoe het bekende kinderduo naar het strand in Rockanje gaat. Clown Jopie vindt het erg warm op het strand en stelt Tante Angelique voor om hun broek uit te trekken! Samen zingen zij de hit “Uit die pantalone”. Dat de bekende Clown en zijn vrolijke tante van een feestje houden is geen geheim. Daarom is voor hun het speciale lied “Hé, hé gefeliciteerd” geschreven. Ze bezoeken een schoolmeester die jarig is en samen met alle kinderen uit de klas zingen ze deze echte Jopie en Angelique kraker. Natuurlijk sluit deel 2 af met het overbekende “Dag allemaal, tot de volgende keer”. Veel kijkplezier bij deel 2 van De Meezing Clips. De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar:televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo