Ooltgensplaat - Het was een enerverende week voor Zeelands Luister. Het speelschip moest plaats maken voor nieuwbouw op Katendrecht en vond een nieuwe bestemming bij natuurspeeltuin de Buutenplaets bij de Galathese Haven op Goeree Overflakkee. Eerder werd een crowdfonding-actie gehouden om het schip naar Ooltgensplaat te krijgen. Een complexe onderneming met veel graaf-, hijswerk en vervoer over water. Twee burgerinitiatieven die met doorzettingsvermogen en betrokkenheid door vrijwilligers zijn gerealiseerd. Het Kaapschip wordt omgedoopt tot "Buutenschip". Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Wim Noordzij: "En wat een steun en draagvlak mochten we ontvangen van overheden en het bedrijfsleven. Maatschappelijk Verantwoord ondernemen stond hoog in het vaandel bij alle participerende bedrijven. Door steun in geld en materialen en hele scherpe prijzen is het gelukt dit te realiseren. De marktconforme prijzen zouden onbetaalbaar zijn geweest. De steun van Bonn&Mees, Matrans, Lekstroom, de Gier en Nederhoff was overweldigend. Maar ook de lokale partijen en in de eilanden om ons heen was enorm.

Van Gelder, M. Van Zanten Zand en Grind, Indaver Groencompost, Van Groningen Sloopwerken, Van Gelder Aannemingsbedrijf, AMK GWW,Schotgroep, Reinier Looij GWW, Bestman Infra, ImaR Infra & Services, S. Boers Grondwerken, Loonbedrijf Kort, Sandee, Beletter it, Paviljoen Sluishaven, Kees Ontwerpt, EventBroker enDB Future Events; hebben het subsidiebedrag van de gemeente Goeree-Overflakkee verdubbeld!

Maandag 4 juni 2018 kwam het schip aan op de Lekstroom in de Galathese Haven. Dinsdag was de ingewikkelde hijsklus van het ponton op de kant en op een trailer en woensdag werd de trailer op de juiste plek gelegd. Een uitgebreid hijsplan met zware materialen waren daar voor nodig, maar ook een verkeersplan met verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden.

Het bestuur van de Buutenplaets willen met name Imar Kleiburg, Conrad van Nimwegen, Richsrd de Gier en Aad Witteveen bedanken voor een perfecte uitvoering. Nu moet alles nog geverfd worden en klaargemaakt om te kunnen bespelen. Daar kunnen we nog steeds veel vrijwilligers voor gebruiken en natuurlijk donaties cash en in natura. De volgende projecten die op de agenda staan, zijn het opknappen van de Truetalker en het weeghuisje."

Website: www.buutenplaets.nl Voor vragen of inlichtingen kunt u terecht bij Wim noordzij, tel. 0653142432.