Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn onder andere de ondertekening van het coalitieakkoord van onze gemeente, Stroom- De Waterbus, een nieuwe aflevering van 't Eiland Actueel, Streekevenementen en Blik op Goeree-Overflakkee. Lees hieronder meer en bekijk de juist frequencies om af te stemmen op jouw lokale TV!

De nieuwe items van deze week zijn:

  • Politieke Achtergronden – Ondertekening Coalitieakkoord: Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart j.l en na het voeren van constructieve gesprekken kwamen SGP, VKGO, CDA en VVD tot een coalitieakkoord, waarbij ook de andere partijen de mogelijkheid kregen om hier een bijdrage aan te leveren. Een enkele partij maakte hier maar gebruik van. Nadat de coalitiepartijen het eens waren over de inhoud en de portefeuilleverdeling van de beoogde wethouders, ondertekenden zij 17 mei het coalitieakkoord.
  • Stroom – Aflevering 10 – De Waterbus: Sinds vorig jaar kan je met de Waterbus vanuit hartje Rotterdam naar het Haringvliet varen. In de laatste aflevering van STROOM vaart Jamaine mee en stapt ze af in Hellevoetsluis waar men al druk bezig is met de voorbereidingen van de Vestingdagen. Ook in Middelharnis legt ze aan, en daar legt boswachter Ted Sluijter uit waarom het zo belangrijk is dat de sluizen op een kier gaan zodat het zoute water weer naar binnen kan. Kees en Fre gaan in deze aflevering op zoek naar de gamma-uil. Deze dag-actieve nachtvlinder komt voor in natuurgebied de Tiendgorzen op Nieuwendijk in de Hoekse Waard. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond en is het droomfondsproject Haringvliet van haringvliet.nu
  • t’Eiland Actueel – 6e Groenevlag OBS de Molenvliet: Basisschool De Molenvliet kreeg op woensdag 16 mei als eerste school in Nederland de zesde Groene Vlag. Al geruime tijd is deze kleine school al bezig met duurzaamheid en natuurvriendelijk werken. Ter ere van de uitreiking van de zesde Groene vlag werd er een gloednieuwe moestuin geopend. RTV SLOGO was erbij en maakte een reportage.
  • Streekevenementen – Slotavond Tulpenwandeltocht: De 7e Tulpenwandeltocht leverde dit jaar maar liefst € 5.750,- op voor 9 lokale goede doelen ! Dinsdagavond 15 mei vond de uitreiking van de cheques aan de goede doelen van de Tulpenwandeltocht plaats in het inmiddels vertrouwde en schitterende gebouw ‘De Doele’ in Sommelsdijk. RTV SLOGO maakte een verslag van deze avond.
  • T’Eiland Actueel – Feest van de Vrijheid: Zaterdag 19 mei 1945 was een bijzondere dag voor Goeree-Overflakkee. Op deze dag was er een feestelijke ontvangst georganiseerd voor de Geallieerde Troepen die meehielpen met de bevrijding van Nederland. "Vier de vrijheid met ons mee en kom zaterdag 19 mei 2018 naar het Streekmuseum!" De organisatie is in handen van WO2GO, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Breicafé Steekje Los en Streekmuseum GO mede mogelijk gemaakt door Gemeente Goeree-Overflakkee. Wilko van Dam (digidamco) maakte een verslag van deze dag.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 19: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 17 t/m 28 zitten 2 letters verwerkt die na 12 afleveringen een zin vormen. Weet jij de oplossing? Mail dan naar info@rtvslogo.nl

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer een gesprek met notaris Dieleman-Loof en er word deze keer gesproken over het kopen van een huis door een werklozen. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie wil op vakantie– deel 2: Deze week de tweede aflevering van Clown Jopie en Dodo willen met vakantie. Clown Jopie wil samen met zijn vriend Dodo op vakantie. Alleen de vraag is, hoe pakken ze dit aan. Van de dame van het reisbureau horen ze dat een vakantie 2000 euro kost. Clown Jopie en Dodo schrikken hier nogal van. Ze keren hun spaarpot om en komen aan 2 euro. De dame van het reisbureau komt

met een idee, "misschien is het handig als jullie een vakantiebaantje zoeken". Clown Jopie en Dodo willen niet werken, maar met vakantie. Alleen zit er niets anders op. Clown Jopie en Dodo gaan ramen wassen, gras maaien en stenen sjouwen. Al deze baantjes lopen niet zo goed af. Dan komen de twee vrienden op het idee om auto's te gaan wassen bij een tankstation. Wil jij weten hoe dit afloopt? Kijk dan snel naar aflevering 2 van "Clown Jopie en Dodo, willen met vakantie" De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar:televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo