14 mei 2018, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee)heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder.

Sport Lokaal TV – Vrienden van Carmen Classic 2018: Ruim 200 wielrenners hebben zaterdag 12 mei op Goeree-Overflakkee geld bij elkaar gefietst voor onderzoek naar hersentumoren. Het was de vierde keer dat de ‘Vrienden van Carmen Classic’ werd gereden. Het gaat om een wielertourtocht van 100 kilometer.De ‘Vrienden van Carmen Classic’ leverde in totaal iets meer dan zevenduizend euro op. RTV SLOGO was erbij een maakte een reportage van de VVC 2018.

Stroom – Aflevering 9 – Visserij: Op de Menheerse werf in Middelharnis wordt de laatst overgebleven beugsloep gerestaureerd. Deze was onderdeel van de vissersvloot van Middelharnis. Voordat de Haringvlietdam werd gebouwd had het Haringvliet een open verbinding met zee. Nu is het water zoet en dat is goed voor de sportvisserij op het Haringvliet waar de grootste baarzen en snoeken worden gevangen. Jamaine gaat vissen in een bellyboat en ze gaat kijken bij een grote internationale viswedstrijd. Kees en Fre gaan op zoek naar de Stellendamse garnaal. Dat doen ze op het strand van de Kwade hoek. Dit natuurgebied ligt aan de zeekant van het Haringvliet. Fre gaat zelfs met een kor (sleepnet) de zee in. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond en is het droomfondsproject Haringvliet van www.haringvliet.nu

Streekevenementen: Klokkedieven – deel 6: Op ieder potje past een dekseltje is het spreekwoord, Maar wat als het potje en het dekseltje te verlegen zijn om naar elkaar op zoek te gaan…. dan zijn er altijd mensen, vrienden, buren of collega’s die graag een handje helpen. Hoe gaan ze dan te werk. Want verlegen mensen staan nou eenmaal niet te trappelen om dingen uit te proberen of met vreemden kennis te maken. Maar de Klokkedieven zouden de Klokkedieven niet zijn als ze daar geen oplossing voor zouden verzinnen. Dit is deel 6 en het laatste deel van deze hilarische voorstelling die werd opgevoerd in Oostdam te Goedereede.

Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 18: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 17 t/m 28 zitten 2 letters verwerkt die na 12 afleveringen een zin vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer een gesprek met notaris Dhr. Sterling over het onderwerp Wet W.L.Z. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie wil op vakantie– deel 1: Bekijk deze week de eerste aflevering van Clown Jopie en Dodo willen met vakantie. Clown Jopie wil samen met zijn vriend Dodo op vakantie. Alleen de vraag is, hoe pakken ze dit aan. Volgens hun meester moeten ze hiervoor naar het reisbureau. Alleen hebben de 2 clowns nogal wat wensen, zo willen ze ver weg, zon, zee, een groot zwembad met glijbaan, ijsjes, patatjes, een kameel en nog veel meer. Ze gaan op hun geheel eigen wijze aan de slag met de reisgidsen. Jopie vindt het tijd worden om vast de pantalone uit te trekken. Samen maken ze er een dolle boel van in het reisbureau met het liedje "Uit die pantalone". De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Werkzaamheden RTV Slogo:

Uw en jouw lokale televisiezender RTV Slogo streeft naar verbetering. Een groep vrijwillige medewerkers zetten zich daar dagelijks en vol overgave voor in: "Verbetering blijft nodig en op za. 19 mei zal van 09:00-17:00 uur een technische verbetering doorgevoerd worden. Er is dan GEEN TV uitzendingen te zien. De zender zal dan 'even' uit de lucht moeten." Excuses voor het ongemak.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo