Sommelsdijk - Zaterdag 19 mei 1945 was een bijzondere dag voor Goeree-Overflakkee. Op deze dag was er een feestelijke ontvangst georganiseerd voor de Geallieerde Troepen die meehielpen met de bevrijding van Nederland. "Vier de vrijheid met ons mee en kom zaterdag 19 mei 2018 naar het Streekmuseum!" De organisatie is in handen van WO2GO, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Breicafé Steekje Los en Streekmuseum GO mede mogelijk gemaakt door Gemeente Goeree-Overflakkee. Lees hieronder verder.

Programma

De dag begint met om 11:00 uur met een aubade. Er zijn deze dag kraampjes, oude legervoertuigen en radiografisch bestuurbare legervoertuigen. Ga op de foto met een soldaat en rijd mee met de legervoertuigen door Middelharnis en Sommelsdijk. Er vinden orgelconcerten plaats in de Ned. Herv. Kerk. Dorst gekregen? Neem plaats op het terras van Solaes voor een Flakkees biertje of op het terras van Streekmuseum. Breicafé Steekje Los maakt Bevrijdingsballen en Bevrijdingslijstjes. Brei en haak je mee?

In het museum worden oude filmbeelden vertoond en is er de vernieuwde expositie van WO2GO in aanbouw. Gedurende dag worden ook lezingen gegeven in het Streekmuseum door militair historicus Johan van Doorn over het einde van de oorlog op Goeree-Overflakkee en de capitulatie van Duitsland.

Meer informatie of het programma is te vinden op de websites van de organiserende partijen.