Regio - In mei en juni wordt gedurende vier weekenden een gedeelte van de A29 Rotterdam richting Hellegatsplein en Bergen op Zoom afgesloten voor werkzaamheden. Dit heeft ook gevolgen als u die weekenden vanaf Rotterdam richting Goeree-Overflakkee gaat via het Hellegatsplein. Het laatste weekend dat gepland staat is het weekend van 1 tot en met 4 juni 2018. Tijdens de weekendafsluitingen vervangt Rijkswaterstaat op verschillende weggedeelte het asfalt. Daarnaast vernieuwen ze een aantal voegovergangen. Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingsroutes aangegeven. Lees hieronder meer.

VDe afsluitingen vinden steeds plaats vanaf vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur. Eerst vinden de werkzaamheden plaats tussen knooppunt Vaanplein en de aansluiting (21) Oud-Beijerland (N217). Afrit (20) Barendrecht is dan ook afgesloten. Daarna vinden de werkzaamheden plaats tussen de aansluitingen (20) Barendrecht en (21) Oud-Beijerland (N217). Afrit (20) Barendrecht is dan wel open voor verkeer.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 8 juni 22.00 uur tot maandag 11 juni 05.00 uur en/ of vrijdag 6 juli 22.00 uur tot maandag 9 juli 05.00 uur.

Omleidingsroutes

Tijdens beide weekendafsluitingen

• Verkeer vanuit (de regio) Rotterdam richting Bergen op Zoom volgt vanaf knooppunt Vaanplein de A15, A16 en A17.

• Verkeer vanuit Alblasserdam (A15) richting Bergen op Zoom volgt vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid de A16 en A17.

• Verkeer vanuit Den Haag/Delft/Schiedam (A4) richting Zierikzee volgt vanaf knooppunt Benelux de A15 en N57.

• Verkeer vanuit Barendrecht richting Bergen op Zoom wordt via de A29 naar knooppunt Vaanplein gestuurd en volgt vanaf daar de A15, A16 en A17.

• Verkeer richting de Hoeksche Waard kan gebruikmaken van de Kiltunnel. De tunnel wordt van oost naar west tolvrij gemaakt. Alleen tijdens de eerste weekendafsluiting

• Verkeer vanaf de Maasvlakte met bestemming Barendrecht wordt na knooppunt Benelux via afrit (19) Rhoon, de Groene Kruisweg en de Rhoonse Baan geleid.

• Verkeer vanaf het knooppunt Ridderkerk-Noord richting Barendrecht wordt op de A15 via afrit (20) Barendrecht geleid.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan, uitgezonderd de omleidingsroute via de Kiltunnel. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Bijzonderheden

Buslijnen die normaal gesproken via de A29 rijden, passen hun route aan. Bij de Kiltunnel wordt een pendeldienst ingezet. Informatie over de dienstregeling van Connexxion is HIER te vinden.

Hulpdiensten kunnen beide weekendafsluitingen gebruikmaken van de Tweede Heinenoordtunnel, te bereiken via afrit (20) Barendrecht op de A29.

Let op: in de weekenden van 18 tot 21 en 25 tot 28 mei vinden er ook werkzaamheden plaats op de A29 vanuit Rotterdam richting Bergen op Zoom. Dan is de snelweg dicht tussen de aansluitingen (21) Oud-Beijerland en (22) Numansdorp

Over de werkzaamheden

Rijkswaterstaat: "Tijdens de weekendafsluitingen vervangt Rijkswaterstaat op verschillende weggedeelten het asfalt. Daarnaast vernieuwen we een aantal voegovergangen. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels. Met dit reguliere onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden."

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op: werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl Heeft u vragen? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)