Goeree-Overflakkee - Uw lokale omroep RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week ziet u hieronder, evenala de frequenties waarop de TV te ontvangen is. Lees hieronder meer.

  • Stroom – Aflevering 5 – Recreatie: Presentatrice Jamaine van der Vegt gaat in deze aflevering van STROOM het hele Haringvliet rond. Dat doet ze op de fiets en te voet want het gebied leent zich heel goed voor een mooie wandeling of langere fietstocht. De start is in Hellevoetsluis waar ze de vuurtoren beklimt. Haar tocht voert naar de zeehondenopvang A Seal in Stellendam, langs een Flakkees biertje in Sommelsdijk en eindigt in het natuurgebied de Korendijkse slikken waar Jamaine met boswachter Ted Sluijter struint langs de bijzondere rietoevers. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond en is het droomfondsproject Haringvliet van www.haringsvliet.nu
  • t'Eiland Actueel – Aanleg N215: Provincie Zuid-Holland investeert in infrastructuur om de best bereikbare provincie te worden. Half februari was er de symbolische starthandeling van het project ‘Omleiding Melissant Dirksland’. Inmiddels is gestart met de aanleg van 2 km provinciale weg bij de N215 Melissant. Wilko van Dam van Digidamco ging eens kijken en maakte mooi beelden.
  • Promo ZEELAND ONDERWATER: is een natuurfilm waarmee de schoonheid van de onderwaternatuur in de Zeeuwse Delta dichterbij komt. De filmbeelden laten zien wat de meeste mensen nooit zullen zien! Verwonder je over de merkwaardige dieren, de vreemde vormen en de uitbundige kleuren die de Zeeuwse Delta tot een geliefde regio maken voor duizenden sportduikers. In oktober 2018 zal deze film in première gaan en zal o.a. te zien zijn bij RTV SLOGO
  • Streekevenementen: Klokkedieven – deel 2: Op ieder potje past een dekseltje is het spreekwoord, Maar wat als het potje en het dekseltje te verlegen zijn om naar elkaar op zoek te gaan…. dan zijn er altijd mensen, vrienden, buren of collega’s die graag een handje helpen. Hoe gaan ze dan te werk. Want verlegen mensen staan nou eenmaal niet te trappelen om dingen uit te proberen of met vreemden kennis te maken. Maar de Klokkedieven zouden de Klokkedieven niet zijn als ze daar geen oplossing voor zouden verzinnen. Dit is deel 2 van deze hilarische voorstelling die werd opgevoerd in Oostdam te Goedereede.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 14: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden.
  • Streek Promotie – OBS De Molenvliet: In deze nieuwe serie kunnen verenigingen en stichtingen hun promotie film laten zien aan de kijkers van RTV SLOGO. Deze keer laat OBS De Molenvliet te Stad aan ’t Haringvliet zien waarom zij een van de leukste scholen van Goeree-Overflakkee zijn.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer een herhaling van het gesprek met Jaap van der Hiele over het zeehondenopvangcentrum in Stellendam (herhaling seizoen 6) Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: The Sugarfighters – deel 12: In deze aflevering hebben Dingena en Marieke beiden een toetje gemaakt. Dingena bakte de kokos citroen bessen cupcakes en Marieke een crème die gemaakt is van cashewnoten. Een soort slagroom eigenlijk. Beiden zijn natuurlijk gezond en zonder geraffineerde suiker! Wie wint het deze keer? Welke wordt de Flop en welke de Top? Wij hopen dat onze recepten andere ouders en kinderen inspireren om ook gezond te gaan snoepen. Onze Top-recepten vind je op onze FB-pagina. The Sugarfighters bakt gezonde snacks, koekjes, taarten, snoep en veel meer. Ons doel is om kinderen anders te laten snoepen. Zonder slechte suiker en met veel mineralen en vitaminen. De kids zijn de jury, want als zij het niet lekker vinden heeft het ook geen zin om het te bakken. De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar:televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo